Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Gratis radiatorfolie beschikbaar tot de voorraad strekt

Algemeen

DRONTEN - Energieloket Dronten stelt gratis radiatorfolie beschikbaar. Wie daar oren naar heeft wordt opgeroepen het snel af te halen want er beperkte hoeveelheid folie beschikbaar. Door radiatorfolie achter de radiatoren te plakken kan al gauw een paar tientjes bespaard worden aan stookkosten.

Radiatorfolie zorgt er voor dat warmte van de radiator niet naar buiten ontsnapt via de muur. Daarom is het slim om radiatorfolie achter een radiator te plakken die aan een buitenmuur hangt. Doordat de warmte binnen blijft verbruik je minder gas. Hierdoor bespaar je niet alleen geld, het is ook beter voor het milieu.

Hoeveel geld bespaar je?

Uit onderzoek blijkt dat met radiatorfolie gemiddeld 15 euro per m2 bespaard kan worden. Wie bijvoorbeeld op de benedenverdieping 4 m2 aan radiatoren heeft, bespaart 60 euro per jaar. Per m2 bespaar je namelijk 10 kubieke meter gas per jaar. Met een gasprijs van 1,45 euro* komt dit neer op een besparing van ongeveer 15 euro per m2 per jaar.

*Deze gasprijs is gebaseerd op het energieplafond van januari 2023.

Meer weten? Kom dan naar het spreekuur van het Energieloket Dronten om je kans te benutten. Kijk op de site voor de openingstijden.