Afbeelding
Foto: Alex Serebryakov

Donderdag ‘Fiets naar je werk’-dag

Algemeen

REGIO - In de drukke ochtendspits van alledag worden de auto’s langzaam maar zeker vervangen door een groen alternatief: de fiets. Steeds meer Flevolanders kiezen ervoor om de fiets te pakken wanneer hun werk op fietsafstand ligt. Het is een eenvoudige keuze die niet alleen zorgt voor een frisse start van de dag, maar ook bijdraagt aan de gezondheid en het milieu. Een fietsrit naar het werk kan een verkwikkende ervaring zijn waarbij men de wind door het haar voelt en de frisse lucht inademt.

Om deze positieve trend verder te stimuleren, wordt er een uitdaging gepresenteerd: “Naar kantoor? Stap op! En pak de fiets.” Dit initiatief nodigt iedereen uit om deel te nemen aan deze fiets-challenge en zich aan te melden via www.ikdoemeejijook.nl. Door vaker de fiets te kiezen, wordt er niet alleen CO2-uitstoot vermeden, maar wordt ook een waardevolle bijdrage geleverd aan het klimaat. Als beloning voor de deelnemers wordt een unieke MooiFlevoland-fietssleutelhanger aangeboden.

Op 25 mei vindt de “Fiets naar je werk” dag plaats, een speciale gelegenheid waarop werkgevers worden aangemoedigd om aan dit initiatief deel te nemen. Het is een kans voor bedrijven om hun werknemers te inspireren om de auto een dagje vrij te geven en te kiezen voor de fiets als milieuvriendelijk vervoersmiddel.

De maand mei staat in het teken van “kies schoon vervoer” binnen de context van de “1 jaar challenges voor 1 circulair Flevoland”-campagne. Natuur en Milieufederatie Flevoland (NMFF) organiseert deze reeks uitdagingen in samenwerking met haar lidorganisaties, overheden, bedrijven en andere betrokken partijen. Elke week wordt er een nieuwe uitdaging gepresenteerd, waarbij deelname aan slechts één uitdaging al een waardevolle stap in de goede richting is. Samen wordt er gewerkt aan het verminderen van CO2-uitstoot en het verbruik van grondstoffen, met als doel één grote uitdaging te creëren. Meer informatie is te vinden op www.ikdoemeejijook.nl.