Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Historische en klassieke automobielen toeren met Nationale Oldtimerdag

Algemeen

REGIO - Lelystad en buitengebied vormen op zondag 18 juni het decor voor de 37e editie van de Nationale Oldtimerdag. Tijdens dit jaarlijkse evenement komen circa 450 historische en klassieke automobielen afkomstig uit heel Nederland, België, Duitsland en Luxemburg samen. Met zijn reputatie als de grootste eendaagse oldtimermeeting in de Benelux, belooft dit evenement een bijzondere dag te worden voor autoliefhebbers. Naast andere activiteiten maakt een toertocht ook deel uit van het programma.

De toertocht zal van start gaan op de Bataviaboulevard om 11.30 uur, direct na de officiële opening om 11.00 uur door waarnemend burgemeester van Lelystad, Ineke Bakker. De route van deze toertocht beslaat een afstand van ruim 55 km en volgt de volgende weg: Start Lelybaan - VOC-Weg – Museumweg – Houtribdreef – Kempenaar – Kogge – Gondel – Westerdreef – Buizerdweg – Knardijk – Praamweg – Ibisweg – Reigerweg – Vogelweg – Knarweg – Meerkoetenweg – Ochoaweg – Albert Presmanlaan – Meerkoetenweg – oversteek Larserweg – Vlotgrasweg – Lisdoddeweg – Larserringweg – Dronterweg – Oostranddreef – Binnenhavenweg – Zuigerplasdreef – Houtribdreef - Museumweg – Finish Lelybaan.

Gedurende de dag zullen de historische auto’s door heel Lelystad te bewonderen zijn. Het publiek krijgt de gelegenheid om deze prachtige voertuigen te aanschouwen en te genieten van het nostalgische karakter van deze verzameling automobielen.

Na afloop van de toertocht zal de officiële prijsuitreiking plaatsvinden, waarbij de winnaar van de ‘Prix d’Elegance’ bekend wordt gemaakt. Ook wordt de prestigieuze titel ‘Best of the Show 2023’ toegekend aan een van de deelnemende automobielen.

De toegang tot het evenement is gratis en bezoekers kunnen gebruik maken van de betaalde parkeergelegenheid bij Batavia Stad Outlet Fashion.

Afbeelding
Plannen voor huisvesting arbeidsmigranten op bedrijventerrein aan Rendierweg 1 uur geleden
Afbeelding
Markt bij Ontmoetingspark Buiten: "Het aanbod is heel divers" 22 uur geleden
Afbeelding
Gemeentelijke belastingen stijgen allemaal met 6,3% en dat vinden B&W nog schappelijk 23 uur geleden