Afbeelding
Foto: Aangeleverd

NMF houdt challenges om Flevolandse ‘voetafdruk’ te verkleinen

Algemeen

REGIO - Natuur en Milieufederatie Flevoland (NMFF) neemt het voortouw in een reeks uitdagingen die gericht zijn op het verkleinen van de ecologische voetafdruk van Flevoland. Samen met haar lidorganisaties, overheden, bedrijven en andere betrokken partijen worden er wekelijks nieuwe uitdagingen georganiseerd, met als thema ‘grondstoffen’. Door deel te nemen aan deze uitdagingen, zetten deelnemers een concrete stap in de goede richting, waarbij de focus ligt op het verminderen van CO2-uitstoot en grondstofverbruik. Het gezamenlijke doel is om Flevoland te transformeren tot een circulaire regio.

Een van de uitdagingen deze maand is de ‘Spaar Grondstoffen: Shop Verpakkingsvrij’-challenge. Door verpakkingsvrij te winkelen, kunnen we grondstoffen en CO2 besparen. Steeds meer supermarkten en winkels bieden tegenwoordig de mogelijkheid om producten zonder verpakking te kopen, of om te kiezen voor hervulbare verpakkingen. Sommige winkels bieden zelfs lagere prijzen aan voor producten zonder verpakking. Door te kiezen voor verpakkingsvrije producten, sturen consumenten een krachtig signaal naar producenten en leveranciers.

Als je ook wilt bijdragen aan het verminderen van het gebruik van verpakkingsmateriaal, kun je je aanmelden via www.ikdoemeejijook.nl en deelnemen aan de ‘Spaar Grondstoffen: Shop Verpakkingsvrij’-challenge. Na aanmelding ontvangen deelnemers handige tips voor verpakkingsvrij winkelen.

Zero Waste

Een andere uitdaging die de aandacht trekt, is de ‘Zero Waste: Shop Verpakkingsvrij’-challenge. Hierbij worden deelnemers aangemoedigd om te kiezen voor producten zonder plastic verpakkingen of verpakkingsvrije alternatieven. Door zo min mogelijk plastic in huis te halen, kunnen we gezamenlijk een positieve impact hebben op het milieu. Veel supermarkten spelen al in op de vraag naar verpakkingsvrij winkelen en bieden alternatieven aan, zoals herbruikbare flessen voor sappen en herbruikbare zakjes voor groenten, fruit en brood. Ook op markten en bij lokale speciaalzaken kunnen consumenten terecht met hun eigen bakjes en zakjes. Sommige supermarkten hebben zelfs al gratis plastic zakjes afgeschaft onder het motto “onze zakjes gaan met pensioen”.

Afbeelding
Voetbalcompetitie begint met thuisbeurt Asv Dronten en derby BAS - Reaal Dronten 1 uur geleden
Afbeelding
Jochem Myjer, Peter Pannekoek en Bert Visscher zijn al uitverkocht in De Meerpaal 2 uur geleden
Afbeelding
Plannen voor huisvesting arbeidsmigranten op bedrijventerrein aan Rendierweg 2 uur geleden