Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Slootjesdag in Van Veldhuizenbos: op ontdekkingstocht langs de waterkant

Algemeen

DRONTEN - Kinderen en hun (groot)ouders krijgen op zondag 11 juni de kans om een avontuurlijke ontdekkingstocht langs de waterkant te maken tijdens de Slootjesdag van IVN Dronten. Op ruim 100 locaties in het land staan IVN-natuurgidsen paraat met schepnetjes, loeppotjes en zoekkaarten om alles te leren over het fascinerende leven in de sloot.

Deelnemers kunnen op zoek gaan naar onder andere de grote spinnende watertor, ontdekken welke dieren er in de zomer over het water kunnen schaatsen, en proberen de snelste zwemmers van de sloot te vangen.

IVN heeft als doel om het waterbewustzijn van kinderen en (groot)ouders te vergroten met de Slootjesdagen. Slootjes spelen namelijk een cruciale rol in het watermanagement en de biodiversiteit in Nederland. Door kinderen zelf op ontdekkingstocht te laten gaan, leren ze op een toegankelijke manier over het rijke leven dat zich in de sloot afspeelt.

IVN Dronten houdt de slootjesactiviteit bij het Van Veldhuizenbos. De ingang bevindt zich bij de Barrage, en de route kan gevolgd worden aan de hand van de IVN-vlaggen. De Natuurgidsen van IVN staan klaar tussen 14.00 uur en 16.00 uur om deelnemers alles te leren over het boeiende leven in de sloot. Voor deze activiteit is het niet nodig om je van tevoren aan te melden, en het is bovendien gratis.