Afbeelding
Foto: Pexels/Karolina Grabowska

Gratis menstruatieproducten via muurkastje op torenmuur De Ark

Algemeen

DRONTEN - Kerkcentrum De Ark heeft onlangs een MUP-kastje (Menstruatieproducten Uitgifte Punt) geplaatst op de torenmuur. Dit initiatief, ondersteund door de diaconie van de Protestantse Gemeente Dronten, stelt meisjes en vrouwen in staat om kosteloos maandverband of tampons te verkrijgen. Hiermee voorziet de kerk in een behoefte van meisjes en vrouwen die zich in een financieel benarde situatie bevinden en daardoor vaak gedwongen zijn om naar alternatieve oplossingen te zoeken of menstruatieproducten langer dan aanbevolen te gebruiken. Dit leidt tot een fenomeen dat bekend staat als menstruatie-armoede.

Het MUP-kastje is een lokaal onderdeel van het breder opgezette initiatief van Stichting Armoedefonds, waaraan de diaconie graag haar medewerking verleent. “Ondersteun deze waardevolle actie en doneer nieuwe en ongebruikte menstruatieproducten, zoals maandverband, inlegkruisjes, tampons en menstruatiecups. Deze producten kunnen vervolgens door meisjes en vrouwen die ze nodig hebben worden opgehaald bij een MUP-punt”, is de oproep van Rita Pruim namens de diaconie van de Protestantse Gemeente Dronten.

Het kerkcentrum De Ark en Rita Pruim, gevestigd aan respectievelijk De Oost 54 en Kapteynlaan 4 in Dronten, zijn de locaties waar een bijdrage kan worden afgeven. Alle steun wordt zeer gewaardeerd. Wie meer wil weten over menstruatie-armoede, kan terecht op de website van Stichting Armoedefonds: www.armoedefonds.nl of zoek naar #mupnl. 

Wie op zoek is naar een MUP-punt in de buurt, raadpleeg dan www.armoedefonds.nl/menstruatie-armoede of zoek naar #mupnl. Donaties zijn eveneens van harte welkom en kan worden overgemaakt naar IBAN: NL19 INGB 0006 2638 41 ten name van Stichting Armoedefonds.

Kerkgebouw De Ark in Dronten.
Afbeelding
Jochem Myjer, Peter Pannekoek en Bert Visscher zijn al uitverkocht in De Meerpaal 1 uur geleden
Afbeelding
Plannen voor huisvesting arbeidsmigranten op bedrijventerrein aan Rendierweg 2 uur geleden
Afbeelding
Markt bij Ontmoetingspark Buiten: "Het aanbod is heel divers" 23 uur geleden