Afbeelding
Foto: aangeleverde foto

Inburgeraars beleven gezonde leefstijl tour in de supermarkt

Algemeen

DROTNEN = Diverse groepen inburgeraars hebben de afgelopem weken informatie over gezonde voeding gekregen. Dat is gebeurd bij de Albert Heijn in het centrum van Dronten onder deskundige begeleiding van diëtiste Patricia Senga van diëtistenpraktijk Topcare. De deelnemers hebben van alles geleerd over o.a. de voedingspiramide, wat gezonde voeding is en wat de gevaren zijn van ongezonde producten voor ons lichaam.

De groepen inburgeraars volgen een inburgeringstraject bij Impact in Dronten en vanuit die hoedanigheid wordt meegedaan aan de supermarkttour. Tijdens de drie informatieochtenden heeft de Albert Heijn hiervoor de personeelsruimte en de winkel ter beschikking gesteld. De docent van Impact licht toe: “We hebben rond de supermarkttour een serie lessen over het thema gezond eten. Zo maken we een mooie koppeling tussen de taal, het dagelijks leven en het belang van gezonde voeding.” Eén van de deelnemers vertelt: “Ik heb veel geleerd van Patricia. Sommige dingen waarvan ik dacht dat ze gezond waren, blijken ongezond te zijn.”

Het programma Gezonde Leefstijl wordt uitgevoerd door De Meerpaal en GGD Flevoland. Samen organiseren wij met partners uit de sectoren welzijn, zorg, sport, gezondheid en het bedrijfsleven activiteiten die bijdragen aan een gezonde leefstijl voor alle inwoners van de gemeente Dronten.

Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 11 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 11 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 12 uur geleden