Afbeelding
Foto: Bas Wilberink

Diverse voertuigen in beslag genomen bij integrale controles

Algemeen

Gemeente Dronten heeft in de afgelopen periode gezamenlijk met politie, Belastingdienst, Omgevingsdienst Gooi en Vechtstreken, het RIEC, de Douane en Liander, meerdere bedrijfspanden gecontroleerd. Tijdens deze controles zijn er meerdere misstanden geconstateerd waaronder valse kentekenplaten, milieuovertredingen, het illegaal aftappen van stroom en illegale bewoning. Ook zijn er meerdere voertuigen in beslag genomen, waaronder een gestolen voertuig. Bij één pand is een acute, gevaarlijke situatie geconstateerd. De gemeente heeft in dit geval handhavend opgetreden en de pandeigenaar zal een verbeterplan moeten uitvoeren om de veiligheid te waarborgen. 

Meerdere bedrijfspanden worden nog verder onderzocht door de gemeente Dronten en haar partners. Platform Veilig Ondernemen was tijdens de controle aanwezig om in gesprek te gaan met de ondernemers. Dit heeft geresulteerd in goede gesprekken, waarbij het belang van veilig ondernemen werd besproken. 

Kleine teams

Door een nieuwe manier van werken, wordt gebruikt gemaakt van kleine controleteams. Ondernemers krijgen hierdoor minder toezichthouders over de vloer. Hiermee wil de gemeente de impact van de controles op ondernemers beperken. Hiertoe is besloten in overleg na gesprekken met ondernemers en Ondernemingsvereniging de Driehoek (OVDD). 

Doel controles

De integrale handhaving heeft als doel meer inzicht te krijgen in de bedrijvigheid in de gemeente Dronten en mogelijke overtredingen van wet- en regelgeving. De controles richten zich op de fysieke leefomgeving maar er is ook aandacht voor het thema ‘ondermijnende criminaliteit’. “Wij kunnen berichten van oplettende inwoners en ondernemers goed gebruiken”, aldus burgemeester Jean Paul Gebben. ”Veiligheid is een verantwoordelijkheid van ons allemaal. Meld het daarom als u een situatie niet vertrouwt. Zo houden wij Dronten veilig en leefbaar voor inwoners, ondernemers en bezoekers”.