Staatssecretaris Vivianne Heijnen van Infrastructuur en Waterstaat.
Staatssecretaris Vivianne Heijnen van Infrastructuur en Waterstaat. Foto: ©RVD – Valerie Kuypers en Martijn Beekman

Provincie ziet minder treinen in Dronten niet zitten: „Gevolgen zijn onaanvaardbaar”

Algemeen

DRONTEN - De gemeente Dronten en de provincie Flevoland zijn het niet eens met de plannen voor minder treinen in Dronten. Ze uiten hun bezorgdheid in brieven aan staatssecretaris Vivianne Heijnen en NS-directeur Wouter Koolmees. „Wij verzoeken u met klem uw invloed aan te wenden om de plannen voor de dienstregeling 2024 te laten herzien”, schrijft de gemeente aan de staatssecretaris.

De NS wil ’s avonds en in delen van de weekenden nog maar één keer per uur een trein in Dronten laten stoppen. Het openbaar vervoer is een taak van de provincie en vanuit Lelystad is een bezwaarschrift naar de NS gestuurd. „Wij vragen u met klem om van deze afschaling af te zien, omdat de gevolgen onaanvaardbaar zijn”, schrijft de provincie aan Koolmees.

De groei van Dronten

Om de bezwaren van de provincie kracht bij te zetten stuurde ook de gemeente brieven. B en W vinden dat versobering van het openbaar vervoer niet past bij de plannen voor de groei van Dronten. Dat legt het college uit in de brief aan de staatssecretaris. 

De gemeente benadrukt het belang van goed openbaar vervoer voor onder andere jonge inwoners die ergens anders onderwijs volgen en voor Aeres Hogeschool Dronten. Het gemeentebestuur onderstreept ook het belang voor mensen die geen auto hebben en voor deelname aan de arbeidsmarkt.

„Door de recente plannen van de NS moeten we helaas concluderen dat de noodzakelijke toekomstige bereikbaarheid ernstig wordt bemoeilijkt”, aldus de gemeente. Dit is volgens het college nadeling voor de ontwikkeling van Dronten als woon- en werkgebied.

Treuzeltreintje

Asv Dronten
Asv Dronten maakt zich op voor kraker, vanmiddag in Apeldoorn 9 uur geleden
Wethouder Duvekot
Peter Duvekot: Jongerenwerk Biddinghuizen kan vanaf mei aan de slag aan De Dreef 9 uur geleden
De officiële opening van de tulpenroute in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er zaterdag te doen? Beleeftuin, tulpenroute, concerten, campers 10 uur geleden