De provincie gaat aan het werk met de Biddingringweg.
De provincie gaat aan het werk met de Biddingringweg. Foto: ©MaartenHeijenk

Wegwerkzaamheden | De Poort in Swifterbant en Biddingringweg vanaf maandag dicht

Algemeen

BIDDINGHUIZEN - De provincie Flevoland begint morgen (2 oktober) met werkzaamheden aan de Biddingringweg. In Swifterbant sluit de gemeente Dronten De Poort af voor het verkeer.

Wegwerkzaamheden

  • De gemeente Dronten sluit van 2 oktober tot en met 12 november De Poort in Swifterbant af. De werkzaamheden hebben betrekking op de terreinafwerking van het Multifunctioneel Centrum Swifterbant (MFC). 
  • Het fietspad langs de Drontermeerdijk (Kop van Ende – Elburgerweg) is dicht tot 14 oktober. Het asfalt wordt vervangen door beton.
  • Het fietspaden langs de Elburgerbrug (Drontermeerdijk – Elburgerbrug, links en onderdoorgang Elburgerbrug) is eveneens dicht tot 14 oktober. Ook hier vervangt de provincie het asfalt door beton.
  • De Biddingringweg is van 2 oktober tot  en met 18 november afgesloten in verband met het verbreden en opnieuw inrichten van de weg (tussen de Dronterweg en de Swifterweg). In dezelfde periode worden kapotte betonplaten op het fietspad langs de Biddingringweg vervangen.
  • Op vijf locaties waar het fietspad langs de Oldebroekerweg aansluit op naastgelegen erven, wordt het fietspad uitgebroken en omhoog gebracht.
  • De Oldebroekerweg is vanaf 9 oktober tot en met 21 oktober afgesloten in verband met werkzaamheden aan de brug over de Oldebroekertocht. Het werk bestaan uit het vervangen van het asfalt van de rijbaan op de brug en het fietspad en het plaatsen van een nieuwe leuning.
  • Het tweede deel van het fietspad Elburgerweg (Spijkweg – Elburgerbrug, rechts en onderdoorgang Elburgerbrug) is dicht van 14 oktober tot en met 11 november.
Afbeelding
Veilig Verkeer geeft 50-plussers gratis fietsles in Dronten 6 uur geleden
Avondvierdaagse Dronten.
Agenda maandag: Avond over geluid windparken, inschrijven voor avondvierdaagse 7 uur geleden
Wethouder Siert Jan Lap
Personeelsstop is eerste bezuiniging van Dronten op weg naar 'ravijnjaar' 2026 7 uur geleden