Afbeelding
Foto: 7raysmarketing

Bedenkingen bij coffeeshop in Dronten: “Er vallen te veel doden”

Algemeen

DRONTEN - De politiek is er wel uit: voorlopig komt er in Dronten geen coffeeshop. Drie partijen wilden graag de mening van de Drontenaren weten. Deze krant vroeg naar uw mening in een enquête. Hieronder een nieuwe bloemlezing uit wat u inzond:

Wel of geen coffeeshop in Dronten?

De jongeren moeten zich leren vermaken zonder drugs.
Beslist niet doen. Kijk naar het gokbeleid: vrijgegeven zorgt voor problemen bij de jeugd, voor gokverslaving. Ik word overspoeld met spammailtjes voor online gokken, crimineel gewoon. En de overheid doet helemaal niets, want die vaart er wel bij. Roken, drugs en alle coffeeshops verbieden. Het veroorzaakt alleen maar meer verslaafden en criminaliteit, dus overlast. Wie dit ontkent heeft er een financieel belang bij, inclusief de overheid.
Doe zo snel mogelijk.
Er moeten geen drugs meer komen, er vallen te veel doden
Drugs zijn verslavend. Niet faciliteren dus!
Als iemand ongezond wil leven moet hij er maar tijd en geld aan besteden om er voor te reizen. Het is niet verstandig om dit op een presenteerblaadje in Dronten aan te bieden.
Houd de gemeente schoon van deze zooi.
Een koffieshop in Dronten trekt mensen van buiten Dronten aan met extra kans op overlast en criminaliteit.
Een coffeeshop leidt tot minder drugsdealers op straat.
Een ieder die aan softdrugs wil komen kan daar toch wel aankomen. Geef iedereen gewoon de kans om er niet ver voor te hoeven rijden. Ik denk dat het de gemeente goed doet qua straatverkoop die je op deze manier uitbant. En de gemeente kan er, wanneer ze dat wil, wat aan verdienen. Anders krijgt Lelystad of Kampen het geld.
Dit is een dorp en hier is een coffeeshop niet passend. Het zal zorgen voor meer tuig en overlast. Laten we het leuk houden in Dronten!
Nu moeten mensen naar Lelystad om het legaal te kopen, of ze halen het in Dronten illegaal. Voor de ondernemers lijkt het mij ook een win-winsituatie. Als er in het centrum een ondernemer zijn coffeeshop mag openen, dan kiezen mensen er ook eerder voor om te winkelen in Dronten om aansluitend dan nog naar de coffeeshop te gaan. Deze mensen gaan nu het centrum van Lelystad in. 
Belachelijk, alleen de overweging al. Welke gek bedenkt zoiets?
Hoort niet thuis in de gemeente Dronten. Laat het een leuk dorp blijven zoals het is. In plaats van allemaal jeugdjunkies straks aan de drugs.
Hoe makkelijker je het maakt, des te sneller wordt er geëxperimenteerd. En de drempel naar hard drugs wordt ook lager. 
Locatie kan net buiten het centrum in een tussenstraatje: niet mogelijk om te parkeren, minder makkelijk bereikbaar en zo blijft het buiten het zicht van gezinnen met (jonge) kinderen, zodat zij rustig kunnen spelen op het pleintje.
Andere optie is op het bedrijfsterrein (Febo/Subway). Dit is geheel uit de stad en iets moeilijker te bereiken. Probleem is dan wel dat er meer jeugd gaat rondhangen op het bedrijfsterrein of rondom Febo/Subway. Voordeel is dat de jeugd uit de stad is, op een gezamenlijke plek waar toezicht gehouden kan worden en zo de mensen rondom de stad niet storen.
De beste optie is naar mijn mening een coffeeshop met een kleine rookgedeelte zodat jongeren die geen plek thuis hebben om te roken dit binnen kunnen doen en hiermee niemand tot last zijn.
Nu worden we overspoeld met minderjarige dealers en gebruikers. Ik denk dat een coffeeshop de illegale handel tegengaat 
Een coffeeshop verlaagt criminaliteit niet. Veelal zie je juist criminaliteit verhogen. Men zoekt elkaar op, omdat elders ook drugs verkocht worden.
Een coffeeshop hoort niet in een dorp als Dronten. Dat is iets voor de grotere steden zoals Almere en Amsterdam. We zien dat de komst van bewoners uit de steden Lelystad en Almere naar Dronten de cultuur en problematiek met zich meebrengen. Iets wat niet thuishoort in een dorp. Zoek de criminaliteit en alles dan vooral niet op door een coffeeshop te openen. Stimuleer liever sociale of culturele activiteiten voor de jeugd etcetera. Borg en koester het dorpse aspect van Dronten! 
Minder drugsdealers is minder andere soort harddrugs kopen.
Ik heb jaren naast een Coffeeshop gewoond en dat geeft niets anders dan ellende, overlast en narigheid. 

Coffeeshop