De schoonmaakbrigade aan 't werk in het Wisentbos.
De schoonmaakbrigade aan 't werk in het Wisentbos. Foto: aangeleverd

Inwoners houden Wisentbos schoon: “Bezoekers laten regelmatig iets achter”

Algemeen

DRONTEN - Stichting Participatie Wisentbos doet mee met de actie Nederland Schoon. “Wij zijn wekelijks actief om de natuur en de recreatieve waarde in het dorpsbos te behouden”, aldus de stichting, “Helaas laten bezoekers nog regelmatig iets in het bos achter. Daarom zoeken we vrijwilligers die vuil willen ruimen.” 

Regelmatig opruimen van zwerfvuil in het Wisentbos levert volgens de stichting winst op: “Een mooie natuur, beter voor de omgeving, de planten en dieren. Verder geeft een schoon bos een prettiger gevoel voor de bezoekers.”

Voor de toekomst waarborgen

“Veel inwoners komen naar het Wisentbos om hun hond uit te laten of even een stukje te wandelen. Wekelijks op vaste dagen komen wandelgroepen naar het Wisentbos om te genieten van de natuur. Dit willen wij ook voor de toekomst samen met Staatsbosbeheer blijven waarborgen.”

Waarom een schoonmaakbrigade Wisentbos? Vooral tijdens warme zomerdagen zijn er veel bezoekers en is het gebruik van het bos intensiever, antwoordt de stichting. Dan blijft er ook meer zwerfvuil achter. De vrijwilligers vinden het prettig als meer mensen controles uitvoeren. 

Grijpers beschikbaar

Stichting Participatie Wisentbos heeft een speciale afvalcontainer en kan de vrijwilligers voorzien van handschoenen, vuilniszakken en grijpers.“Ook komen we graag in contact met inwoners die al regelmatig zwerfafval in het Wisentbos ruimen.”

Op zaterdag 25 november (11 uur) is er een bijeenkomst voor de schoonmaakbrigade in de kantine van het hippisch centrum Flevodrome aan de Wisentweg 9a.