Buurtbus Dronten
Buurtbus Dronten Foto: eigen foto

Dubbel en Dwars Dronten | Te gek voor woorden dat de stadsbuslijnen verdwijnen

Algemeen

De twee stadsbuslijnen uit Dronten verdwijnen. De provincie Flevoland heeft hiertoe besloten omdat de lijnen onrendabel zijn. In plaats daarvan verzorgen zo’n zestig vrijwilligers vanaf 11 december de buurtbus. Zij rijden twee lussen. Steeds rijden twee bussen hetzelfde rondje, maar in tegenovergestelde richting

De buurtbuslijnen 521 en 522 blijven wel in de kern Dronten. Ze hebben verschillende haltes in West, Zuid, Centrum, Sportpark en Golfresidentie. Alle routes leiden naar het NS-station.

Op werkdagen starten de buurtbusdiensten om 06.45 uur en eindigen rond 19.00 uur. Op zaterdag rijden de bussen vanaf 08.45 uur en stoppen om 17.45 uur. Op zon- en  feestdagen rijden er geen buurtbussen.

De buurtbus is een gewone OV-bus, dat wil zeggen dat je net als bij de stadsbus gewoon moet betalen met de OV kaart of pinpas. Er mogen maximaal acht passagiers mee. Er is in de buurtbus geen plaats voor een rolstoel. Rolstoelgebruikers maken gebruik van de belbus. 

Het is mooi dat zo’n zestig vrijwilligers zorgen voor het openbaar vervoer in Dronten. Maar het is eigenlijk te gek voor woorden dat de twee stadsbuslijnen zijn verdwenen.

Een mooie taak voor het gemeentebestuur om te zorgen dat Dronten op termijn weer een eigen stadsbusdienst krijgt.

Hans Dorreboom

Dubbel en Dwars Dronten

Coloradokever
Fieldworkers uit Biddinghuizen wint Europese prijs met bestrijding van kevers 19 uur geleden
Asv Dronten kan zich plaatsen voor de nacompetitie.
Agenda zaterdag: Time Bandits, voetbal, tegelactie, kunstmarkt, kleine huisjes 19 uur geleden
Gedeputeerden Jan de Reus van Flevoland (links) bij de opening van de Roggebotbrug in 2023.
Miscommunicatie tussen provincie en project Roggebot over afsluiting Hanzeweg 20 uur geleden