De groep uit Dronten in de Alpen.
De groep uit Dronten in de Alpen. Foto: aangeleverd

Studenten uit Dronten beklimmen de Alpe d’Huez voor kankerbestrijding

Algemeen

DRONTEN - Martine Mulder woont in Dronten en studeert aan de Aeres Hogeschool. Afgelopen zomer fietste ze met 35 medestudenten de Alpe d’Huzes. Ze zamelden 136.000 euro in voor de kankerbestrijding. Ook dit jaar vormden ze weer een groep.

Het begon vorig jaar met een lezing van Big Challenge voor studentenvereniging USRA in Dronten. Er werd gezegd: “Kijk eens naar de persoon links van je en kijk nu naar de persoon rechts van je. Eén van jullie gaat ziek worden…”

Ieder met eigen reden

36 studenten besloten, ieder met hun eigen reden, mee te doen aan de beklimming van de Alpenreus. In januari startten ze met geld inzamelen. Ze bedachten verschillende acties, zoals een benefietdiner en het verkopen van asperges van eigen grond. Tijdens tentfeesten vroegen ze bezoekers een bijdrage. Het leverde dus 136.000 euro op.

Door dat succes waren er ook dit jaar studenten bereid zich in te zetten om de berg te trotseren: “Om er met elkaar voor te zorgen dat niemand van de persoon rechts of links van je te maken krijgt met deze vreselijke ziekte.”

Afbeelding
AIR, Arooj Aftab, Miles Kane en Jonny Greenwood (Radiohead) op Lowlands 19 uur geleden
Afbeelding
Agenda zaterdag: Opwekking, open huis voedselbank, G-korfbal, Peppa, voetbal 20 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek naar arbeidsmigranten en permanente bewoning Boschberg en Bremerberg 20 uur geleden