De vrijwilligers van de buurtbuslijnen.
De vrijwilligers van de buurtbuslijnen. Foto: Fotostudio Wierd

Buurtbuslijnen 521 en 522 gaan maandag rijden; wethouder is er trots op

Algemeen

DRONTEN - Vrijwilligers gaan vanaf maandag rijden met de buurtbussen in Dronten. “Ik ben er trots op dat we dit met z’n allen mogelijk maken”, zei wethouder Peter van Bergen bij de aftrapbijeenkomst, “Bereikbaarheid van Dronten is van groot belang voor de samenleving en de leefbaarheid.”

De bussen volgen een route langs vaste haltes, inclusief Dronten-west en de Golfresidentie. “De buurtbussen rijden zes dagen in de week. En dat is uniek,” zegt Van Bergen. “Een groep vrijwillige chauffeurs maakt het mogelijk.”

Vereniging

Ook de leden van de net opgerichte Buurtbusvereniging Dronten zijn vrijwilligers. Deze vereniging zorgt ervoor dat de bussen kunnen rijden. De leden maken de roosters en zorgen voor de begeleiding en financiering. 

“Vanuit een grote betrokkenheid zorgen de vereniging en de chauffeurs er zo samen voor dat inwoners, ondernemers en bezoekers Dronten goed kunnen bereiken”, schrijft de gemeente in een persbericht.

De provincie Flevoland geeft de vereniging een jaarlijkse subsidie. Gedeputeerde Jan de Reus: “Fijn dat we dit zo samen kunnen oppakken.” Vervoersmaatschappij EBS financiert de twee buurtbussen.


De notabelen bij de start van het project. (Foto: Fotostudio Wierd)

Herma Overmars tijdens haar laatste werkdag.
Herma Overmars na 25 jaar bij Zuyver Juweliers met pensioen 17 uur geleden
Afbeelding
Agenda woensdag: Voorleesfeest in Dronten, energieloket in Biddinghuizen 17 uur geleden
Burgemeester Jean Paul Gebben
Overlast door dronkaards, verwarde personen en zwervers komt van 3 of 4 mensen 18 uur geleden