Station Dronten
Station Dronten Foto: ©maartenheijenk

Dronten bouwt wijk vlakbij het station en toch versobert NS de dienstregeling

Algemeen

DRONTEN - Er waren vanuit Flevoland nogal wat bezwaren tegen het besluit van NS om de dienstregeling in 2024 te versoberen. De protesten leidden ertoe dat er extra treinen gaan rijden tussen de Randstad en Almere. Voor Dronten verandert er echter niets.

De NS ziet geen mogelijkheden om elders in Flevoland de dienstregeling verder te verbeteren, schrijft wethouder Peter van Bergen aan de gemeenteraad. Het betekent dat de trein in 2024 in de avonden vanaf half tien nog maar eens in het uur in Dronten stopt. Dat geldt ook voor de vroege zaterdag- en zondagochtend.

Van Bergen meldt dat NS de versobering vanaf 2025 misschien stapsgewijs terugdraait. Ook zegt NS toe dat zij ‘alles op alles’ zetten om in 2025 de kwaliteit van het Flevolandse spoornetwerk te verbeteren. 

Hanzekwartier

Dronten wees NS erop dat er woningen worden gebouwd in het Hanzekwartier, vlakbij het station. Die bewoners kunnen makkelijk op de trein stappen en zijn dus minder aangewezen op de toch al drukke wegen. 

Dat de NS de dienstregeling in 2024 afschaalt is wat de gemeente betreft strijdig met deze ontwikkeling: “Want reizigers die nu niet meer kiezen voor de trein, komen niet snel weer terug.” NS ziet echter geen mogelijkheid om aan die bezwaren tegemoet te komen ‘vanwege de inzet van beschikbare middelen en vanwege veranderd reisgedrag’. 

Het is spijtig

“Provincie en gemeenten vinden het spijtig dat het onvermijdelijk is om de dienstregeling in 2024 in de daluren af te schalen, maar zijn tevreden met de uitkomsten en afspraken die zijn gemaakt”, aldus de wethouder in zijn brief aan de raad.

Herma Overmars tijdens haar laatste werkdag.
Herma Overmars na 25 jaar bij Zuyver Juweliers met pensioen 19 uur geleden
Afbeelding
Agenda woensdag: Voorleesfeest in Dronten, energieloket in Biddinghuizen 19 uur geleden
Burgemeester Jean Paul Gebben
Overlast door dronkaards, verwarde personen en zwervers komt van 3 of 4 mensen 20 uur geleden