Afbeelding
Foto: Fotostudio Wierd

Kennisdag Bodem en Water: Het begint op het boerenerf

Algemeen

DRONTEN - De Kennisdag Bodem & Water, die 26 februari plaatsvond in Dronten, is goed bezocht. Ruim 150 Flevolandse boeren en andere professionals waren in De Meerpaal aanwezig om elkaar te ontmoeten en Flevolandse boerenpraktijk te delen. 

Petra van der Werf, manager van het organiserende Actieplan Bodem en Water: “In een tijd waarbij er voor de sector volop uitdagingen zijn, blijven de Flevolandse boeren de schouders eronder zetten.”

Afwisselend programma 

De Kennisdag is één van de bijeenkomsten van het Actieplan. Dit is een samenwerkingsverband tussen LTO Noord, Waterschap Zuiderzeeland en Provincie Flevoland, met als doel een duurzame landbouw in Flevoland te bevorderen door bewust bodemgebruik, een goede waterkwaliteit en waterconservering in het bodemprofiel.

Tijdens de Kennisdag konden aanwezigen deelnemen aan verschillende workshops. Onderwerpen als waterbeschikbaarheid en waterverdeling, wortels en bodemvorming, water geven, bodembeheer en klimaatverandering en biodiversiteit kwamen voorbij.

Boer aan het roer

André Hoogendijk, directeur van BO Akkerbouw, trapte de Kennisdag af. “Het perspectief komt niet uit Den Haag maar uit de sector. Laten we samen kijken naar oplossingen,” aldus André. Hij benadrukte dat de boer op het eigen erf aan het roer staat.

Dat de kennis die de boeren op hun erf opdoen van waarde is voor collega-agrariërs bleek tijdens de Kennisdag. Er werden veel nieuwe inzichten gedeeld aan de hand van de actualiteit, zoals het veranderende klimaat en het effect op de bodem.

  • Bron: Zeewolde Actueel 
Asv Dronten
Asv Dronten maakt zich op voor kraker, vanmiddag in Apeldoorn 22 uur geleden
Wethouder Duvekot
Peter Duvekot: Jongerenwerk Biddinghuizen kan vanaf mei aan de slag aan De Dreef 23 uur geleden
De officiële opening van de tulpenroute in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er zaterdag te doen? Beleeftuin, tulpenroute, concerten, campers 23 uur geleden