Begraafplaats De Wissel in Dronten.
Begraafplaats De Wissel in Dronten. Foto: ©maartenheijenk

Wandeling over begraafplaats met informatie over begraven en herdenken

Algemeen

DRONTEN - De begraafplaats in Dronten en Volatus Uitvaartzorg houden op donderdag 23 mei (15 en 19 uur) gratis wandelingen over De Wissel. “Deze wandeling gaat over de begraafplaats en is er voor iedereen die meer wil weten over begraven en herdenken”, aldus de gemeente Dronten.

Doel van de wandelingen is inwoners vertrouwd te maken met het park en om alle mogelijkheden van de begraafplaats te laten zien. 

Stilstaan

Tijdens de wandeling is er af en toe een moment van stilstaan en stilte: “Dan is er gelegenheid voor een nabestaande om te vertellen over de persoon die daar begraven ligt of verstrooid is op het strooiveld.”

Soms is er een anekdote of een uitleg waarom er voor een bepaalde grafsteen is gekozen. “Ook horen we hoe iemand nog dagelijks gemist wordt. Verhalen waar we met respect een moment van stilte vragen om daarna weer door te wandelen naar een volgend verhaal.”

Naast de verhalen krijgen bezoekers informatie over alles wat met begraven en bijzetting te maken heeft: “Weet u wat het schudden van een graf is? Waar blijven na een opgraving de stoffelijke resten? Op die vragen krijgen deelnemers antwoord van de begraafplaatsbeheerders.”

Boomklever
Dronten Natuurlijk | Boomklever, een kleurrijke acrobaat Dronten Natuurlijk 14 uur geleden
Winkelcentrum Suydersee.
Aantal 'fysieke winkels' in Dronten nam vorig jaar met 5,9% toe 14 uur geleden
Gamefestival.
Wat is er vrijdag te doen? Gamefestival, luister- en e-boeken 15 uur geleden