Race om wereldtitel zonneracen begint zondag voor Wouter Feil
Race om wereldtitel zonneracen begint zondag voor Wouter Feil brugmedia.nl

Race om wereldtitel zonneracen begint zondag voor Wouter Feil

Algemeen

DARWIN - Wouter Feil uit Dronten is klaar voor de World Solar Challenge in Australië die zondag (18 oktober) start. De student uit Dronten is sponsormanager van het team van de TU Delft.

Wouter zit tijdens de race in een van de auto's die voor zonneauto Nuna8 uitrijden. Van hieruit bedient hij de livestream. ,,Alle spannende momenten worden opgenomen en rechtstreeks uitgezonden. Via de livestreams kunnen onze fans in Nederland de race volgen alsof ze er zelf bij zijn.''

Vijfvoudig wereldkampioen

Het Nuon Solar Team, vijfvoudig wereldkampioen zonneracen, is inmiddels ruim een maand 'down under', waar zij zich voorbereiden op 's werelds bekendste zonnerace. Deze race vindt plaats tot zondag 25 oktober en loopt dwars door Australië: van Darwin naar Adelaide.

Het team wordt elke twee jaar gevormd door studenten van de TU Delft die gezamenlijk een Nuna ?zonneauto- bouwen. Het winnen van de race is het belangrijkste doel, maar het Nuon Solar Team werkt ook aan technologie die in de nabije toekomst is terug te vinden in gewone personenauto's.

Rekenwonders

Tijdens de race draait alles om strategie. En die wordt bepaald vanuit de auto die achter Nuna rijdt. In deze auto zitten de strategen, de rekenwonders, die de weersomstandigheden, verwachtingen en andere omgevingsfactoren nauwlettend in de gaten houden zodat de accu -die wordt geladen door zonne-energie- optimaal wordt benut.