Afbeelding

Kinderen AZC leren fietsvaardigheden en verkeersregels

Algemeen

DRONTEN - Op het asielzoekerscentrum in Dronten is vanmorgen een fietsparcours geopend. Dat gebeurde in het kader van de Verkeersweek door burgemeester Aat de Jonge.

De gemeente leent al regelmatig een fietsparcours uit aan scholen in de gemeente. ,,De vraag naar het parcours bij de scholen van het AZC is groot'', aldus de gemeente, ,,Een deel van de kinderen in het asielzoekerscentrum fietst bijvoorbeeld naar de dependance van het Almere College in Kampen, waarbij goede fietsvaardigheden en kennis van de verkeersregels onmisbaar zijn. Met dit fietsparcours kunnen de kinderen op het AZC goed leren fietsen, wat hun veiligheid en die van overig verkeer ten goede komt.''

De Verkeersweek op het AZC wordt georganiseerd door het Almere College, de gemeente Dronten en de provincie Flevoland. Naast het fietsparcours voor het oefenen van vooral fietsvaardigheden is er deze week extra aandacht voor de verkeersregels, heling en aankoop van een fiets, is er een fietskeuring en maken de leerlingen kennis met de dode hoek van vrachtwagens.

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 5 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 5 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 6 uur geleden