Henk Leeuw keept alleen eventjes bij Reaal om het team te helpen
Henk Leeuw keept alleen eventjes bij Reaal om het team te helpen brugmedia.nl

Algemeen

DRONTEN - Opeens stond Henk Leeuw weer onder de lat bij Reaal Dronten. De 23-jarige keeper was aan het eind van het vorig seizoen gestopt, maar vanwege alle blessures werd hij benaderd voor een rentree. Tegen VSW kreeg hij in de eerste 12 minuten meteen twee goals om de oren.

Na die snelle 0-2 had Leeuw het in het vervolg van de eerste helft rustig met alleen een paar terugspeelballen. Vlak voor rust werd hij bij een corner voor de derde keer gepasseerd. In de tweede helft had de invaller-doelman het weer rustig en trad hij drie keer kordaat op in een één-op-éénsituatie: eindstand 3-1.

Wat is het verhaal achter jouw rentree?

Henk Leeuw: ,,De eerste keeper is vanaf het begin van het seizoen al geblesseerd, de tweede keeper raakte geblesseerd aan de arm en de derde keeper -onze keeperstrainer- is ook geblesseerd geraakt. Ze vroegen of ik mee wilde doen om het team uit de brand te helpen en dat heb ik gedaan.''

Wat is jouw geschiedenis bij Reaal?

,,Ik heb twee jaar in de basis gestaan, maar toen vond ik het niveau vrij laag en dat verpestte bij mij het plezier in het spelletje. Het derde jaar zou alles veranderen. Ik heb toen ook geëist dat er een andere keeper bij zou komen, want ik wilde meer concurrentie. Het werd inderdaad een stuk serieuzer, alleen verloor ik de concurrentie en stond ik het hele jaar wissel. Dat maakt het niet leuker en daarom ben ik ermee gestopt.''

Wat vond je van deze eerste wedstrijd?

,,Lastig! We hebben denk ik vooral in de eerste helft slecht gevoetbald. De tweede helft pakken we het beter, maar die drie goals in de eerste helft nekken ons... zonde.''