Hospice Dronten moet voor ieder dubbeltje hard werken.
Hospice Dronten moet voor ieder dubbeltje hard werken. ©maartenheijenk.nl (archieffoto)

Winkelend publiek laat zich informeren over hospice bij hutspotkraam

Algemeen

DRONTEN - Eigenlijk was het vandaag te warm voor hutspot. Toch kochten tal van Drontenaren op het Havenplein een hutspotpakket voor vijf euro, toen ze hoorden dat de opbrengst naar het hospice gaat.

Hutspotpakketten inclusief een waardebon voor een slagersrookworst. ,,Het idee is spontaan ontstaan. Het is de tijd van het jaar, de tijd van de stampot en we konden dit geregeld krijgen via Flevostar'', aldus Jolanda Noome van de stichting Vrienden van het Hospice Dronten.

Muzikale omlijsting

Een groep jongeren, die elkaar kennen van het Almere College, zorgde voor de muzikale omlijsting in het winkelcentrum SuyderSee. Daardoor bleef het winkelend publiek even hangen bij de stand van Hospice Dronten. En dat stelde de vrijwilligers in de gelegenheid om veel mensen aan te klampen.

,,Het loopt lekker, we hebben op dit moment al honderd tot honderdvijftig pakketten verkocht'', zei Noome aan het begin van de middag, ,,We hebben er vierhonderd. Ik weet niet of we ze allemaal verkopen, maar het gaat er ook om dat we laten zien dat we er zijn en om te vertellen wat het hospice doet.''

Reacties positief

,,De reacties zijn positief. Er zijn nogal wat mensen die meer willen weten van het hospice. Er staan hier ook wat vrijwilligers van het hospice, die graag alle informatie geven. Anderen komen alleen voor de hutspot en dat is natuurlijk ook goed'', besluit Jolanda Noome.

©maartenheijenk.nl Koos in 't Hout vult de voorraad aan. Foto: ©maartenheijenk.nl

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 5 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 5 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 5 uur geleden