Afbeelding

Gemeente verhuist website Dronterland.nl naar nieuwe stichting

Algemeen

DRONTEN - De gemeente heeft momenteel twee websites: dronten.nl en dronterland.nl. De tweede site wordt binnenkort afgestoten en gaat naar een nog op te richten stichting Marketing Dronten.

Burgemeester Aat de Jonge zei bij de begrotingsbehandeling dat beide sites een verschillend doel hebben. Dronten.nl is de gemeentelijke website met overheidsinformatie. Dronterland.nl is volgens de burgemeester voor "commerciële uitingen en vrolijke mededelingen".

De 'vrolijke' site wordt binnenkort uitbesteed. De Jonge vertelde dat de gemeente bezig is om samen met winkeliers, ondernemers, LTO en anderen een project 'citymarketing' op te zetten. Volgens de burgemeester is het gepast om dronterland.nl daar onder te brengen. Wel wil de gemeente erbij betrokken blijven.

Dronten.nl vernieuwd

De gemeente wil haar eigen site vernieuwen en heeft daarvoor ruim 20.000 euro uitgetrokken. Het is de bedoeling dat de vernieuwde site dronten.nl in de eerste week van november wordt opgeleverd. Dan moet ook een verbeterde versie van dronterland.nl online gaan.