Tal van activiteiten tijdens het Oogstfeest in Swifterbant
Tal van activiteiten tijdens het Oogstfeest in Swifterbant brugmedia.nl

Tal van activiteiten tijdens het Oogstfeest in Swifterbant

Cultuur

SWIFTERBANT - De kermis ter gelegenheid van het Oogstfeest is gisteren al begonnen. Vandaag en morgen zijn er diverse andere activiteiten in Swifterbant:

Vrijdagmiddag 2 oktober

Er staat op vrijdagmiddag een springkussen op het feestterrein aan de Greente. In samenwerking met de drie basisscholen wordt er die middag vanaf 14 uur een zeskamp gehouden.

In de bibliotheek is vanaf 16 uur een goochelshow van Jan Duitman.

Vrijdagavond

Vanaf 18.30 uur is er voor de kinderen een kinderdisco, verzorgd door Thunderbolt discotheek. De organisatie benadrukt dat er tijdens deze activiteit geen alcohol wordt geschonken.

Vanaf 21 uur is er een discotheek voor de oudere jeugd. Ook dan draait Thunderbolt drive-in show.

Zaterdag 3 oktober

Om 9.30 uur begint er een braderie in het winkelcentrum met stands van de winkeliers, maar ook van bijvoorbeeld diverse goede doelen.

Rond het middaguur beginnen er allerlei extra activiteiten. Kinderen kunnen zich dan laten schminken en er om 12.30 uur begint er een knutselmiddag. Afhankelijk van de weersomstandigheden wordt deze middag in de tent of in de buitenlucht gehouden.

Ook zijn er 's middags diverse optredens. Het danscentrum Jolanda Ros uit Dronten laat haar kunsten zien, evenals de Appaloosa countrydansers uit Switerbant. Ook de dansafdeling van gymnastiekvereniging Swift'64 gaat hoogstwaarschijnlijk een show verzorgen.

Zaterdagavond

Tussen half zeven en half acht is er een lampionnenoptocht door het dorp.

In De Hoeksteen geeft om 19.30 uur het jeugdorkest van muziekvereniging Amor Musae een herfstconcert samen met het jeugdorkest van AMVZ Zeewolde.

In de tent wordt een feestavond gehouden met de coverband Nxt Level.