Snakedrive speelt zaterdag in IJsselmuiden èn in De Rede van Dronten
Snakedrive speelt zaterdag in IJsselmuiden èn in De Rede van Dronten brugmedia.nl

Snakedrive speelt zaterdag in IJsselmuiden èn in De Rede van Dronten

Algemeen

DRONTEN - De band Snakedrive heeft zaterdagavond een druk programma. De Kampenaren spelen zowel bij de Muziekfeesten van de oranjevereniging in IJsselmuiden als bij The Battle of the Bands in De Rede van Dronten.

Inzet bij het optreden in De Rede van Dronten is een optreden van 45 minuten tijdens de Meerpaaldagen van volgend jaar. Deze wedstrijd is georganiseerd door het horecabedrijf samen met de stichting ProDronten. Behalve een optreden maakt de winnende band ook kans op een contract bij Viking Entertainment.

Zaterdagavond treden er twee bands op: de Innocent Bystanders en Snakedrive Classic Rock. De laatste band is ontstaan in 2007 en speelt bekende rockmuziek uit de laatste drie decennia van de vorige eeuw. De band bestaat uit Sharon Koers (Emmeloord), Dennis Drost (IJsselmuiden), Marco Bruggeman (Zwolle), Willem Jan Westendorp (Kampen/IJsselmuiden) en Bouke Kuipers (Kampen).

Groter publiek

Jeroen Groot van De Rede van Dronten vertelt: ,,Wij zoeken vooral coverbands, maar de muzikanten mogen ook twee of drie eigen nummers spelen. Zo willen wij hen de gelegenheid bieden hun eigen muziek te etaleren aan een groter publiek.''

Behalve komende zaterdag is er ook een voorronde op 12 december. Dan treden er vier bands op. Op 2 april volgt er een finale.