Noah van Tilburg en pony Quinn derde bij NK eventing
Noah van Tilburg en pony Quinn derde bij NK eventing brugmedia.nl

Noah van Tilburg en pony Quinn derde bij NK eventing

Sport

DRONTEN - Noah van Tilburg en haar D-pony Quinn de L'equille hebben zaterdag brons veroverd tijdens de Nederlandse kampioenschappen eventing in Gelselaar.

Verslag Flevoruiters:

Zaterdag werd er door de ponsruiters gesprongen bij de Heuvelruiters in Wezep. Met veel Flevoruiters was het er een gezellige boel. Annick Maas sprong met haar E-pony Antygo twee mooie foutloze rondjes in de klasse L. Met een zesde en een derde plek net geen prijs maar wel tevreden over haar prestaties weer naar huis terug.

Yda van Gastel en haar D-pony Basje bleven ook keurig foutloos in het basisparcours van de klasse L. Ook de barrage sprong deze combinatie foutloos rond en dat was goed voor de tweede prijs. Een vierde prijs was er in Wezep voor Ben van der Weijden. Met zijn D-pony Kantje's Zijlstra bleef hij dubbel foutloos in de klasse L. Esther Lammerts en haar C-pony Casper kwamen de springring in voor een parcours in de klasse M.

Casper en Esther hadden er zin in. Zij bleven foutloos in het basisparcours en in de barrage. Dit leverde de snelste tijd op en het oranje lint. Voor Djairo de Glee en zijn D-pony ?Kalypso R' van het Juxschot was er in een dubbel foutloos gesprongen parcours de klasse M een tweede prijs. Hessel Hoekstra won met zijn D-pony Red Bull in de klasse Z de eerste prijs. Zij bleven dubbel foutloos en kwamen in de snelste tijd over de finish.

NK Eventing

Noah van Tilburg en haar D-pony Quinn de L'equille moesten zaterdag vroeg op staan. Om half zes opstaan om af te reizen naar Gelselaar voor het NK eventing. Dat vroege opstaan werd beloond! Een keurige dressuurproef die beoordeeld werd door de jury met 184 punten en 188 punten resulteerde in een zesde plek in tussenklassement.

In tegenstelling tot de cross twee weken eerder op Texel kregen Noah en Quinn vandaag een uitdagende cross voorgeschoteld. Het springparcours ging keurig foutloos binnen zie tijd. Dan de cross met een paar technische lijntjes en een optimale tijd van 4 minuten en 46 seconden. Quinn en Noah genoten volop onderweg naar de finish. Als één na laatste hindernis door de driesprong in de watercombinatie op weg naar een foutloze rit in een tijd van 4.44 minuten.

Goed door de keuring en dan wachten op de einduitslag. Een prachtige derde plaats en een bronzen medaille maakte Noah heel erg blij. De prijsuitreiking in tenue in het zonnetje was de kers op de taart.

Op zondag gingen Marit Lek en Rosa Foppen weer samen op pad. Bij X-tern in Lelystad reden deze twee jonge amazones beide weer twee mooi proeven. Met tweemaal 204 punten waren er voor Marit en haar B-pony Quinto twee tweede prijzen. Voor Rosa Foppen en haar B-pony Josje waren er met tweemaal 205 punten twee eerste prijzen. Super trots!

Uitslagen Flevoruiters

Wedstrijd op zaterdag 26 september in Wezep

Yda van Gastel - D-pony Basje - springen klasse L - 2de prijs
Ben van der Weijden - D-pony Kantje's Zalza - springen klasse L - 4de prijs
Annick Maas - E-pony Antygo - springen klasse L - 6de en 3de prijs
Esther Lammerts - C-pony Casper - springen klasse M - 1ste prijs
Djairo de Glee - D-pony ?Kalypso R' van het Juxschot - springen klasse M - 2de prijs
Hessel Hoekstra - D-pony Red Bull - springen klasse Z - 1ste prijs

Wedstrijd op zaterdag 26 september in Gelselaar
Noah van Tilburg - D-pony Quinn de L'equille - Eventing NK - 3de prijs

Wedstrijd op zondag 27 september in Lelystad
Marit Lek - B-pony Quinto - dressuur klasse B - 2de en 2de prijs

Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 2 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 2 uur geleden
Afbeelding
Politie zoekt naar vermiste man in Roggebotzand 13 uur geleden