Kardinaal wacht met nemen van beslissing over ontslag Rhianna Gralike
Kardinaal wacht met nemen van beslissing over ontslag Rhianna Gralike brugmedia.nl

Kardinaal wacht met nemen van beslissing over ontslag Rhianna Gralike

Algemeen

DRONTEN - Kardinaal Wim Eijk heeft nog steeds geen beslissing genomen over het mogelijke ontslag van Rhianna Gralike als penningmeester van de RK-parochie in Dronten. Hij overweegt haar opzij te zetten omdat ze transgender is, maar wacht met het nemen van een beslissing totdat er overeenstemming is over de verslagen van zijn hoorzittingen.

Rhianna Gralike kwam deze zomer in het nieuws doordat pastoor Hans Boogers en kardinaal Wim Eijk van mening zijn dat ze niet kan aanblijven als penningmeester van de Norbertusparochie. Dit omdat ze vroeger man was. Op 14 juli heeft de kardinaal gesprekken gevoerd met mevrouw Gralike en andere betrokkenen.

Gespreksverslag

DeDrontenaar.nl heeft de kardinaal ruim twee maanden later gevraagd naar de stand van zaken. Diens woordvoerder Wim Zuijdwijk antwoordt: ,,Kardinaal Eijk heeft nog geen beslissing genomen. Het gespreksverslag van het horen door hem van mw. Gralike is nog niet door alle partijen geaccordeerd. Zolang dat niet het geval is, kan kardinaal Eijk geen beslissing nemen.'' Het is opvallend dat de kardinaal Rhianna Gralike nu 'mw.' noemt.

De Drontense heeft recentelijk een brief gekregen van de bisschop Eijk, met daarin het gecorrigeerde verslag. In dit verslag zijn ook de op- en aanmerkingen van Gralike verwerkt. Ze heeft hier door persoonlijke omstandigheden nog niet op kunnen reageren.

'Kerkelijke misdadiger'

De kardinaal wil dat Rhianne Gralike het verslag van de hoorzitting ondertekent. De penningmeester twijfelt echter: ,,Want ik weet niet wat de gevolgen hiervan zijn in de procedure.''

Ze heeft de indruk dat ze behandeld wordt een 'kerkelijke misdadiger', die door de kardinaal berecht moet worden: ,,Mij is noch mondeling noch op papier uitgelegd op welke gronden en op welke kerkelijke grondslag ik word berecht. Er wordt alleen gezegd: dit is de procedure. Daar mag ik het mee doen.''




Zie het dossier Rhianna Gralike van www.DeDrontenaar.nl.