Mannenkoor verzorgt groots opgezet najaarsconcert in De Ark
Mannenkoor verzorgt groots opgezet najaarsconcert in De Ark brugmedia.nl

Mannenkoor verzorgt groots opgezet najaarsconcert in De Ark

Cultuur

DRONTEN - Het christelijk Mannenkoor Dronten houdt op zaterdagavond 21 november om half acht een najaarsconcert in kerkcentrum De Ark. Aan dit concert wordt medewerking verleend door het Nederlands Concert Mannenkoor (NCM) en sopraan Judith Sportel.

Het Christelijk Mannenkoor Dronten bestaat elf jaar en heeft ruim 50 leden. Het koor staat onder leiding van Peter Speek uit Dronten. Het repertoire bestaat hoofdzakelijk uit Nederlandstalige geestelijke muziek, afgewisseld met meer klassieke werken van Schubert en Händel, Engels- en Nederlandstalige negrospirituals en volksliederen.

Met dit uitgebreide repertoire verzorgt het koor eigen concerten, verleent het medewerking aan kerkdiensten en optredens in verzorgingsinstellingen in en om Flevoland. Ook op de regioconcerten van de afdeling KCZB Flevoland zijn zij regelmatig van de partij.

Het NCM bestaat uit ruim 100 ervaren zangers die uit heel Nederland komen. Het koor staat onder leiding van de bekende dirigent, componist en arrangeur Jimco Zijlstra. De vaste begeleiders zijn Jan Lenselink (vleugel) en André van Vliet (orgel).

Judith Sportel

Sopraan Judith Sportel studeerde klassieke zang aan het conservatorium te Zwolle. Ze is een veelgevraagd soliste bij koren, vocaalensembles en orkesten. Sportel verleent regelmatig haar solistische medewerking aan radio-, tv- en cd opnamen.

,,Als uiterst veelzijdig vocaliste heeft zij eveneens de weg naar het theaterpodium gevonden, alwaar zij het opera en musicalrepertoire, alsmede het lichte genre met verve vertolkt '', aldus het Drontense mannenkoor.