©maartenheijenk.nl

Reaal Dronten van de hatelijke nul, Swift boekt zwaarbevochten zege

In het kamp van Reaal Dronten werd er zaterdag eindelijk weer eens gelachen. De Drontenaren wonnen op bezoek bij Kampen met 2-3 en pakten zodoende de eerste drie punten van het seizoen. Competitiegenoot Swift '64 kwam ook tot een zege, zij wonnen met 2-3 van Zwolsche Boys.

Heel Reaal smachtte naar een overwinning. In de eerste drie wedstrijden zat vrijwel alles tegen, maar op bezoek bij Kampen zat het een keer mee. De vonken sprongen er in de beginfase vanaf en Ayrton Neyenhuis en Ruben Geert kregen direct goede kansen om de score te openen.

Achterstand
Ondanks het veldoverwicht kwam Reaal toch op achterstand. Na twintig minuten kwam Kampen met 1-0 voor. Het duurde echter niet lang, want op een half uur zorgde Danny Mol voor de gelijkmaker. Dat was tevens de ruststand, maar na de thee kwam Reaal weer op achterstand. Slordig balverlies had de 2-1 tot gevolg.

Een nieuwe tik, maar geen definitieve tik. Reaal zette opnieuw de schouders eronder en kwam weer langszij. Remco Drenth maakte de 2-2 en uiteindelijk ging de Drontense vierdeklasser zelfs met een zege aan de haal. Invaller Marc Otten mocht uithalen en hij bracht Reaal de eerste drie punten van de competitie: 2-3.

Swift '64 boekt weer zege
In diezelfde vierde klasse C blijft Swift '64 het maar goed doen. De ploeg van trainer Patrick Posthuma kwam zaterdag bij Zwolsche Boys weer tot een zege. Na vijf minuten opende Bas van Spronsen al de score en een ruim kwartier later was hij opnieuw trefzeker. Zwolsche Boys kwam wel weer terug in de wedstrijd, waarna Florijn Diepstraten de marge naar twee tilde.

Het verschil van twee werd vijf minuten later alweer één, maar toch gingen de punten mee naar Swifterbant. Daardoor zijn zij voorlopig, achter de koplopers Batavia '90 en Olympia '28, de best of the rest.

Tekst: Wouter Foppen
foppenmedia

Verslag VV Kampen - Reaal Dronten 2-3 door Klaas Huisman (Reaal Dronten):

Eindelijk zijn de eerste punten binnen voor Reaal Dronten.
Op een loodzwaar en moeilijk bespeelbaar veld moesten de Reaalisten diep gaan en twee keer een achterstand wegwerken om uiteindelijk met bloed, zweet en tranen een 2-3 overwinning te behalen bij vv Kampen.
De rood zwarte duivels vochten voor elke millimeter en leverden een teamprestatie van formaat door hard voor elkaar te willen werken.
De opstellingen en alle details staan onderaan dit wedstrijdverslag.

De Grote Ommekeer!
Na drie nederlagen op rij was het team hard toe aan een klinkende overwinning. In een roerig weekje werden de puntjes nog eens op de i gezet en speelde Reaal in een oefenwedstrijd met 3-3 gelijk tegen asv Dronten 2. Na afloop van deze oefenwedstrijd vloog de kogel letterlijk door de kleedkamer en werd er goed in de spiegel gekeken.
In elke familie gebeurt er weleens wat om daarna weer samen door te kunnen gaan en een dikke streep onder alles te zetten.
Onze verdediger Ouahib Akhiyate is op eigen verzoek naar het tweede elftal gegaan om daar meer speelminuten te kunnen maken.
Trainer Henk Posthuma hield een indrukwekkende en emotionele wedstrijdbespreking met als hoofdthema De Grote Ommekeer.
In een 4-4-2 opstelling begon Reaal Dronten met de punt naar voren aan deze beladen wedstrijd.
De spanning was vooraf om te snijden in de kleedkamer want iedereen was in opperste concentratie met de wedstrijd bezig.
Het was uitgerekend de verzorgster van vv Kampen die plotseling deze stilte wist te doorbreken door totaal onverwachts de kleedkamer binnen te komen waardoor de lachspieren volledig op hol sloegen bij de spelers van Reaal Dronten.

In de beginfase nam Reaal Dronten onmiddelijk het initiatief en creeerde het met opportunistisch voetbal een optisch veldoverwicht.
De doelman van vv Kampen moest meteen handelend optreden om Ayrton Neyenhuis en Ruben Geerts van het scoren te houden.
Vanaf het middenveld probeerden Kevin Dolman en Niels Willems met steekballetjes de voorhoede te bereiken.
Tot tweemaal aan toe vonden Ayrton Neyenhuis en Danny Mol de doelman van vv Kampen op hun weg.
De thuisploeg wachtte slim en geduldig af en liet Reaal Dronten het spel maken. De Kampenaren loerden op het foutje bij Reaal om daarna in de snelle omschakeling razendsnel te counteren.
De Reaalisten hadden het meeste balbezit, maar waren constant zoekende naar de juiste openingen. Het tempo lag veel te laag op dit loodzware en moeilijk bespeelbare veld van vv Kampen.
Er waren mooie afstandsschoten te zien van Ruben Geerts, Kevin Dolman en Remco Drenth, maar het leverde geen treffers op.
Het is typerend voor Reaal Dronten om briljante momenten af te wisselen met klungelig en onnodig balverlies.
Uit een snelle counter was vv Kampen speler Max van Moll iedereen te snel af om een strakke voorzet op Wesley van Winsum te geven, maar het doelpunt van Wesley van Winsum werd terecht wegens buitenspel afgekeurd. Dit had een waarschuwing voor Reaal Dronten moeten zijn want in de 20e minuut kwam vv Kampen totaal tegen de verhouding in op een 1-0 voorsprong.
Hier ging slordig balverlies op het middenveld aan vooraf waardoor de gevaarlijke spits Kevin Veger de bal in de loop kon meenemen en vanaf randje strafschopgebied snoeihard mocht uithalen.
Reaal doelman Martijn Bos had geen schijn van kans op deze harde schuiver van Kevin Veger die strak in de hoek verdween voor de 1-0 voorsprong voor vv Kampen. Dit was een flinke domper voor het getergde Reaal Dronten, maar de rood zwarte duivels schakelden nu een tandje bij.
In de 30e minuut scoorde Danny Mol op aangeven van Nick Hoekman met een geplaatste kopbal de 1-1 gelijkmaker voor Reaal Dronten.
De voorzet van Nick Hoekman richting de eerste paal en de perfecte afronding van Danny Mol was een genot voor het oog.
Plotseling was de geest uit de fles en waren Remco Drenth, Niels Willems en Ayrton Neyenhuis dichtbij een treffer.
Vlak voor rust stuurde Remco Drenth met een splijtende pass Niels Willems op avontuur, maar de hoek werd te moeilijk en Kampen doelman Sander Dam bracht redding.
Kort hierop werd Danny Mol in stelling gebracht, maar wederom stond de doelman van vv Kampen op de goede plek.
Met een 1-1 stand gingen we rusten.

Trainer Henk Posthuma was goed te spreken over de eerste helft maar hamerde op de onderlinge communicatie en de onverschilligheid van de aanvallers. Het lijkt wel of de aanvallers van Reaal Dronten alleen mooie doelpunten willen maken en altijd de moeilijke oplossingen zoeken.
Onze trainer maakte duidelijk dat het voetbal een eenvoudig en simpel spelletje is en dat Reaal bij balverlies sneller moet omschakelen.

In de beginfase van de tweede helft toonde het team nog wat navigatieproblemen en kreeg vv Kampen twee goede kansen om op voorsprong te komen.
Uit een indraaiende corner stonden er twee spelers van Kampen vogelvrij bij de tweede paal waarbij Reaal doelman Martijn Bos in actie moest komen om een kopbal van Ibrahim Mansour onschadelijk te maken. De thuisploeg voerde nu de druk op en probeerde een snelle voorsprong te forceren.
In de 52e minuut stond Reaal doelman Martijn Bos opnieuw op de goede plek om Kevin Veger en Rene Dorgelo van het scoren te houden.
Op het middenveld werden er felle duels uitgevochten waardoor Reaal langzaam onder de Kampense druk wist uit te komen.
De meest opvallende spelers waren de noeste en spijkerharde verdedigers Stefan Wermers en Will vd Zande die het team nu sleeptouw namen.
Vanaf de flanken zorgden Remco Drenth en Kevin Dolman voor het nodige gevaar. Uit een corner van Niels Willems nam Danny Mol de bal snoeihard op zijn pantoffel, maar met een goede reflex bracht Kampen doelman Sander Dam redding. Kort hierop werd een voorzet van Marten Sparreboom totaal verkeerd beoordeelt en wist Danny Mol net niet te profiteren. In deze fase hing het doelpunt van Reaal Dronten in de lucht of slordig balverlies betekende de 2-1 voor vv Kampen.

Met de punt naar voren toe stond het middenveld niet goed op te letten bij balverlies waardoor een steekbal dwars door het centrum bij Kevin Veger terecht kwam. Het schot van Kevin Veger was onhoudbaar voor Martijn Bos en betekende de 2-1 voor vv Kampen in de 60e minuut.
De rapen waren nu gaar en het hek helemaal van de dam.
De Reaalisten toonden veerkracht en knokten zich met bloed, zweet en tranen over het dode punt heen.
In de 65e minuut heroverde Niels Willems op pure wilskracht de bal om vervolgens op randje strafschopgebied Remco Drenth in stelling te brengen.
Met een prachtig geplaatst schot in de hoek scoorde Remco Drenth de bevrijdende 2-2 gelijkmaker.
De rood zwarten namen nu het initiatief over en dwongen de Kampenaren terug in de verdedigende stellingen.
In de 70e minuut lieten Niels Willems en Ruben Geerts een vloeiende aanval zien waarna uitgerekend invaller Marc Otten de trekker mocht overhalen voor de verlossende 2-3 voorsprong voor Reaal Dronten.
De hele week kampte Marc Otten met een vervelende verkoudheid en leek hij niet op tijd fit te zijn, maar hij kende een sterke invalbeurt.
Er waren mooie pogingen te zien van Remco Drenth en Kevin Dolman waarbij een schot van Kevin Dolman via bovenkant lat uiteen spatte.
Trainer Henk Posthuma bracht nog Maarten Kempenaar en Niek Bakker in de ploeg voor de leeggespeelde Remco Drenth en de licht geblesseerde Ruben Geerts. Ruben kreeg last van zijn knie en zal de komende week even rustig aan moeten doen.
Invaller Maarten Kempenaar leek het duel op slot te gooien, maar zijn inzet verdween in het zijnet.

In een bloedstollende en spannende slotfase kwamen de Kampenaren nog even opzetten, maar met twee goede reddingen hield Martijn Bos zijn doel verder schoon.
Er volgde een enorme ontlading bij het laatste fluitsignaal want door deze 2-3 overwinning heeft Reaal Dronten eindelijk zijn eerste punten binnen. Het gehele team verdiend een groot compliment!
De rood zwarte duivels leverden een teamprestatie van formaat door hard voor elkaar te willen werken.
Invaller Marc Otten scoorde weliswaar het winnende doelpunt maar werd geen man of the match.
Man of the match deze week: Stefan Wermers!
De aanvoerder Stefan Wermers nam samen met Will vd Zande het team op sleeptouw en zorgde met zijn energie, onverzettelijkheid en temperament voor de Grote Ommekeer!

De opstelling van vv Kampen:
Sander Dam, Nahit Erbilici, Joeri Stuivenvolt, Eyob Kaleiti, Ibrahim Mansour Ben, Max van Moll ( 70e Bryan Froger ), Kerwin van Klinken, Wesley van Winsum, Rene Dorgelo, Kevin Veger & Watze van Vlijmen.
Wissels: Ricardo Maurer, Emrah Cetintas, Sander Dresens, Bryan Froger & Johnny Mulder.
Technische staf: Arjan ten Hove & Raymond Goosen.
Teammanager: Fred de Munnik
Assistent scheidsrechter: Dhr. Plender

De opstelling van Reaal Dronten:
Martijn Bos, Nick Hoekman, Stefan Wermers, Will vd Zande, Marten Sparreboom, Ruben Geerts ( 82e Niek Bakker ), Kevin Dolman, Ayrton Neyenhuis ( 65e Marc Otten ), Niels Willems, Danny Mol & Remco Drenth ( 70e Maarten Kempenaar ).
Wissels: Dean Bolink, Marc Otten, Maarten Kempenaar, Lesley Pankl & Niek Bakker
Geblesseerd: Machiel Werkman, Jeffrey vd Brakel, Danny de Busser & Mo Elmorabit.
Trainers: Henk Posthuma & Martijn Bos
Teammanagers: Klaas Huisman & AJ Ekkelboom
Assistent scheidsrechter: Fred vd Brakel

De scheidsrechter: Dhr. H. Maat.
Toeschouwers: 60

Volgende week speelt Reaal Dronten een uitwedstrijd bij HTC in Zwolle.
Deze wedstrijd wordt om 14:30 uur gespeeld op sportpark De Pelikaan te Zwolle Noord. De voorbeschouwing volgt later!