Cultuur in het schoolgebouw van De Golfslag.
Cultuur in het schoolgebouw van De Golfslag. ©maartenheijenk.nl

Jeugdorkest Amor Musae treedt op samen met orkest uit Zeewolde

Cultuur

SWIFTERBANT - Het jeugdorkest van muziekvereniging Amor Musae uit Swifterbant verzorgt zaterdag (3 oktober) om 19.30 uur een herfstconcert in De Hoeksteen. Dat gebeurt samen met het jeugdorkest van AMVZ Zeewolde.

Martijn de Lange-Duijster is de dirigent van JAM (Jeugdbrassband Amor Musae te Swifterbant) en is muziekleraar bij de koperblaasleerlingen van de Algemene Muziek Vereniging Zeewolde. Zo ontstond vorig jaar het idee om een gezamenlijk concert te geven.

Het valentijnsconcert op 14 februari in Zeewolde smaakte naar meer. Daarom geven de twee jeugdorkesten nu een herfstconcert in de thuisbasis van Amor Musae.

Gezamenlijke repetitie

De jeugd begint 's middags met een gezamenlijke repetitie. ,,Natuurlijk hebben ze de muziekstukken al in hun eigen repetities geoefend maar zaterdagmiddag wordt er nog hard aan gewerkt om het ook met twee orkesten samen goed te laten klinken'', aldus Amor Musae. Dat gebeurt onder leiding van Martijn en Catharina Keekstra, de dirigenten van AMVZ Zeewolde.

Maar om 19.30 uur zitten alle 33 jeugdleden klaar om het publiek een leuk concert voor te schotelen. Het concert duurt ongeveer een uur en is gratis toegankelijk.

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 4 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 5 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 5 uur geleden