BAS Selectie Fotopagina/Gert Drent

BAS toont opnieuw herstel, maar weet weer niet te winnen

De voetballers van BAS wachten nog altijd op de eerste zege in de derde klasse B. Ook zaterdag tegen AGOVV kwamen de Biddinghuizenaren niet tot een overwinning, want over negentig minuten eindigde het in 1-1. Aanvoerder Stefan Tolhoek hengelde vanaf de penaltystip ternauwernood een punt binnen.

In de basiself van BAS was er ditmaal geen plaats voor Luiz Fidom, die vervangen werd door Robin Vos. Hij begon op het middenveld, waardoor het centrale verdedigingsduo bestond uit Stefan Tolhoek en Bas Suidgeest. Een wijziging die opnieuw succes leek te hebben, want BAS speelde de eerste helft geen gekke partij.

Westdijk houdt BAS op de been
De Biddinghuizenaren lieten voor de derde keer in successie verbetering zien, maar het zijn maar kleine stapjes. BAS speelde in de eerste helft niet onaardig, toch kreeg AGOVV in de eerste helft de beste kansen. Het was echter aan keeper Sander Westdijk te danken dat de openingstreffer pas in de tweede helft viel. De gehavende goalie ranselde een paar beste ballen uit zijn doel.

Toch moest ook de Biddinghuizer doelman capituleren. Halverwege de tweede helft wist AGOVV de score te openen en daarmee leek BAS een volgende nederlaag te moeten incasseren. De Biddinghuizenaren speelden de tweede helft beduidend minder, maar toch werd er nog een punt gepakt.

Penalty Tolhoek
In de slotfase brak aanvaller Stefan Timmerman door en hij werd in het strafschopgebied gevloerd. Stefan Tolhoek benutte het buitenkansje en hengelde zo alsnog een punt over de streep. Volgende week gaat BAS op bezoek bij Otterlo.

Tekst: Wouter Foppen