Peter Renkema

Asv Dronten gedeeld koploper na thuiszege op PKC '83

Sport

Asv Dronten heeft zaterdagmiddag het thuisduel tegen PKC '83 met 2-0 weten te winnen. Het publiek werd in Dronten niet bepaald vermaakt, maar onder aanvoering van verdediger Jeroen de Groot wist de thuisploeg toch drie punten over de streep te trekken.

Asv Dronten-coach Raymond Schuurman koos er in zijn basisopstelling weer voor om Dennis van Vuuren als middenvelder op te stellen. Daardoor begon Jeroen de Groot als centrale verdediger en dat bleek een gouden zet. De Groot had de zaakjes organisatorisch prima op orde en daardoor hielden de Drontenaren de rijen zaterdag gesloten.

De Boer opent de score

De betere mogelijkheden waren voor asv Dronten en uiteindelijk opende Jodi de Boer net voor rust de score. Leon Snijders zette De Boer alleen voor de keeper en de goalie zag de bal onder zich door  gaan: 1-0. In de tweede helft bleef het een rommelig duel, maar wist de thuisploeg het toch te beslissen.

Nadat Rik Breemhaar de lat had geraakt, was het Dennis van Vuuren die aan alle onzekerheid een eind maakte. De middenvelder mocht na een handsbal vanaf de strafschopstip aanleggen en hij schoot raak. Zodoende pakte asv Dronten opnieuw drie punten en nestelt het zich voorlopig in de kopgroep van de eerste klasse E. Balk is koploper, maar asv Dronten heeft evenveel punten.

Tekst: Wouter Foppen
foppenmedia