Afbeelding

Door ?De Buurtweef' leren ze in de Weversgilde hun buren beter kennen

Algemeen

DRONTEN - Het begon met twee keer een kerstborrel die de zussen Jantine Baaijens en Miranda Pankl voor de straat Weversgilde hielden. ,,Gewoon een drankje en wat erwtensoep. We wonen toevallig allebei in deze straat.'' Het enthousiasme van de buurt was daarvoor zo groot dat nu de Burendag is aangegrepen om het allemaal wat royaler aan te pakken.

Onder het motto ?De Buurtweef' doen veertig volwassenen en 24 kinderen zaterdag mee aan de spelletjes en de barbecue in de, voor deze keer, afgesloten straat.

34 van de 40 doen mee

Met nog drie buurvrouwen erbij kon er wat meer georganiseerd worden. Van de veertig huizen zijn er maar zes die zaterdag niet meedoen. ,,Het enthousiasme is groot'', merkt Jantine. ,,Doordat we twee keer die kerstborrel hebben gehouden kennen mensen elkaar al en de nationale Burendag is een mooi moment om dat verder uit te bouwen'', vindt ze.

Ze merkt dat het prettig is om de buren te kennen. ,,De drempel om wat te vragen is kleiner. Je kent elkaar, je weet wat de situatie van de ander is.'' Zelf merkte ze dat het werkt toen ze een poos ziek thuis zat.

Met een gebroken rug kon ze weinig uit de voeten. ,,Buren boden spontaan aan om wat voor me te doen. Een boodschapje, even de vuilcontainer aan de weg zetten en ik heb ook heel veel beterschapskaartjes uit de buurt gekregen. Dat maakt toch verschil.''

Iedereen heeft iets meegenomen

Het weer zit zaterdag mee en het spelletjesparcours en het springkussen zorgen voor vertier. Tijdens de barbecue is er ook nog een loterij. ,,Iedereen heeft iets meegenomen uit huis. Dat kan een oud boek zijn of zo. Die kun je tijdens de verloting winnen'', legt Miranda uit.

Wat er georganiseerd wordt maakt volgens Jantine en Miranda niet eens zoveel uit. ,,Als het maar gezellig is. Want daar gaat het allemaal om.''

Op zondag houden in Dronten ook de straten de Smidshamer/De Smederij, De Grutto en de Marsweg nog activiteiten in het kader van Burendag.

.

Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 10 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 11 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 11 uur geleden