Vandalisme, drugs-, geluids- en parkeeroverlast bij basisscholen
Vandalisme, drugs-, geluids- en parkeeroverlast bij basisscholen brugmedia.nl

Vandalisme, drugs-, geluids- en parkeeroverlast bij basisscholen

Algemeen

DRONTEN - B en W willen bijna een ton uittrekken aan maatregelen tegen vandalisme, drugs-, geluids- en parkeeroverlast bij het scholeneiland in Dronten-zuid. Buren klagen daar al jaren over de hinder die zij ondervinden van de basisscholen Zonnewijzer, Kompas en Flevosprong.

Het zijn met name bewoners van De Ring, die geluidsoverlast ondervinden van het schoolplein van Het Kompas. Dat gebeurt niet alleen rond schooltijd, maar ook 's avonds en in de weekeinden. ,,Dan gaat het om geluidsoverlast van hangjeugd tot erg laat, vermeende drugsdealers, vandalisme'', aldus B en W.

Geluidsoverlast neemt toe

De omwonenden constateren dat de geluidsoverlast door de jaren heen toeneemt. Dat komt door bijvoorbeeld voor- en naschoolse opvang en door spreiding van aanvangstijden en pauzes. Daarnaast zorgt met name het Constantijn Huygensonderwijs voor parkeeroverlast.

B en W stellen nu voor om 97.000 euro uit te trekken voor maatregelen rond het Kompas: hekwerken, aanpassing schoolplein en parkeermaatregelen. Een deel van de schoolpleinen is straks buiten schooltijd niet meer beschikbaar voor de jeugd.

Geen geluidscherm

Wel vindt het college dat de omwonenden wisten waar ze aan begonnen, toen ze vlakbij de scholen gingen wonen. Daarom wordt afgezien van het aanbrengen van een geluidscherm.

Zo'n scherm zou 95.000 euro kosten: ,,En dat legt een nogal fors beslag op de gemeentelijke financiële middelen.''

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 11 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 11 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 12 uur geleden