Afbeelding
©maartenheijenk.nl

Van huis-aan-huis enquêteurs tot glasvezel in het Thorbeckehuis

Partnerbijdrages

DRONTEN - Ruim 50 ondernemers waren dinsdag aanwezig op het Serviceplein van de bibliotheek en De Meerpaal. Zij waren te gast op de 'vierde dinsdag van september'-bijeenkomst, georganiseerd door ondernemersvereniging De Driehoek.

Verslag ondernemersvereniging De Driehoek:

,,?De eerste spreker, Maurice de Hond, nam in een enthousiast tempo de toehoorders mee in zijn loopbaan als opiniepeiler. Waren het ?vroeger? nog huis-aan-huis enquêteurs, heden ten dage heeft hij een ?achterban? van 45.000 mensen die digitaal zijn vragen beantwoorden (wekelijks 3000 respondenten). De veelal droge cijfers en uitkomsten wist hij op een leuke animerende wijze te delen.

Steve Jobsscholen

Het laatste kwartiertje kreeg hij van voorzitter Vroegop de ruimte om te vertellen over ?zijn? Steve Jobsscholen. De aanleiding om zijn eigen school op te richten was het grote leeftijdsverschil tussen zijn kinderen. Zijn jongste dochter is 6 jaar. Gekscherend: ?Ik ben één van de weinigen die én AOW én kinderbijslag ontvangt?.

Het lager onderwijs was nog gelijk aan dat van zijn zoon die 38 jaar geleden geboren werd. Een boeiend verhaal over het versterken van talenten van jonge kinderen!

Miljoenennota

Aansluitend kwam Ron van Gent aan het woord. Van Gent is directeur van VNO/NCW Midden en wist veel actualiteiten over het voetlicht te brengen. Veel onderwerpen uit de Miljoenennota passeerden de revue.

Op enkele speerpunten ging hij iets dieper in, zo heeft onder andere het glasvezelnetwerk in ons buitengebied (en het landelijke grensbied) de aandacht van VNO/NCW. We moeten snel schakelen! Tegelijkertijd riep hij de Dronter ondernemers op om de vragen op www.mkbvriendelijkstegemeente.nl in te vullen. ?Immers met die uitkomsten kan u uw gemeente scherp houden?

Na het beantwoorden van diverse vragen uit de zaal vond de afterborrel plaats in Flavour. Een animerende avond waar menigeen tot nadenken is aangezet!'