Jeroen van der Meer. (archieffoto)
Jeroen van der Meer. (archieffoto) ©maartenheijenk.nl

Marcel Boelens stopt per direct als hoofdcoach jeugd van asv Dronten

Sport

Marcel Boelens is niet langer hoofdcoach van de A-, B- en C-jeugd van asv Dronten. De voormalige trainer moet zijn taken neerleggen vanwege een gebrek aan tijd. "Het is in goed onderling overleg gegaan", reageert bestuurslid Jaap van Vliet.

Boelens, die eerder al als trainer actief was bij onder andere asv Dronten en BAS, begon vorig seizoen aan de klus als hoofdcoach jeugd. Hij begeleidde de diverse jeugdtrainers en gaf mede vorm aan het beleid. Toch komt er na iets meer dan een seizoen een einde aan zijn dienstverband.

Werk vergt tijd

"Het komt bij Marcel zelf vandaan. Hij werkt als leraar en dat is een enorm drukke baan. Kinderen met een rugzakje komen tegenwoordig op openbare scholen terecht en dat vergt extra aandacht. Ook in zijn vrije tijd, als hij eigenlijk bij het voetballen wil zijn", zegt Van Vliet, die bij asv Dronten verantwoordelijk is voor de jeugd.

De breuk is er eentje in goed onderling overleg. Asv Dronten gaat op zoek naar een vervanger, want het huidige beleid bevalt goed. "Ik doe het nu al veertien jaar zo. Onze selectietrainers hebben minimaal het diploma TC-III. De hoofdcoaches ABC en DEF hebben minimaal TC-I en ondersteunen de trainers daar waar nodig. Op die weg willen we graag verder", aldus Van Vliet.

Marcel Boelens was niet bereikbaar voor commentaar.

Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 6 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 7 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 7 uur geleden