Afbeelding

Organisatie Oogstfeest wil iets moois neerzetten voor het dorp

Algemeen

SWIFTERBANT - Zes vrijwilligers hebben in Swifterbant de handdoek opgepakt en het Oogstfeest georganiseerd. Ze erkennen dat het niet zo grotesk is als in vroeger jaren. ,,Maar we hopen op een leuke opkomst'', zegt Dennis van der Zee.

,,Ik woon sinds elf jaar in Swifterbant en als er iets voor het dorp gedaan moet worden, geef ik me regelmatig op als vrijwilliger'', aldus Van der Zee. Kort na Koningsdag las hij de oproep van dorpsvoorzitter Ap de Boer. Er werden organisatoren gezocht voor het Oogstfeest. ,,Ik heb met mijn buurman overlegd en wij hebben het opgepakt.''

Zes personen

Uiteindelijk is er een organisatiecomité van zes personen gekomen: Marian en Berrie Huizing, Rick Martens, Gerhardus de Vries, Kiran Kahn en Dennis van der Zee. ,,Een leuk team, dat graag iets moois wil neerzetten voor het dorp.'' De organisatie werkt onder de vlag van Dorpsbelangen, dat voor dergelijke festiviteiten de stichting De Klokbeker in het leven heeft geroepen.

Kort voor de zomer hielden ze hun eerste vergadering en sinds augustus draait de organisatie op volle toeren. Het programma is inmiddels rond en het zestal richt zich de komende dagen vooral op de PR.

Lastig om vrijwilligers te vinden

,,Het is niet meer zoals vroeger'', erkent Dennis van der Zee, ,,Mensen veranderen. Het is lastig om vrijwilligers voor zo'n feest te vinden, daar komen wij nu ook achter.'' Toch heeft de organisator de smaak te pakken: ,,Het is natuurlijk afwachten hoe het gaat, maar wij hopen in de toekomst nog wel vaker wat te doen voor het dorp.''

Enthousiast is hij vooral over de medewerking van de winkeliers en de rest van het bedrijfsleven in Swifterbant. Zo heeft Henk Slump ons meegeholpen met de tent. ,,Bijna alle bedrijven doen mee en sponsoren ons op de een of andere manier. Daardoor hebben we de financiën aardig op orde.''

Lage prijzen

Dankzij die sponsoring kan de organisatie de prijzen laag houden. Consumpties kosten op vrijdag- en zaterdagavond slechts ? 1,50.

De entreeprijs bedraagt voor leden van Dorpsbelangen in de voorverkoop op de vrijdag 6 euro en op zaterdag 7 euro. Voor niet-leden en op de avond zelf zijn de prijzen iets hoger.