Voorzitter Jan Griekspoor (links) tijdens de aanleg van het veld.
Voorzitter Jan Griekspoor (links) tijdens de aanleg van het veld. ©maartenheijenk.nl

Swift'64 opent kunstgrasveld met wedstrijd tegen asv Dronten

Sport

SWIFTERBANT - Het nieuwe kunstgrasveld op het complex van voetbalvereniging Swift'64 is waarschijnlijk eind volgende week klaar. Op zaterdag 24 oktober wordt het veld officieel geopend door wethouder Ton van Amerongen. Het eerste elftal van Swift speelt die avond een vriendschappelijke wedstrijd tegen asv Dronten.

De werkzaamheden door de Grontmij liggen redelijk op schema. Er is vertraging van ongeveer een week geweest door de weersomstandigheden. Projectmanager Marc Greep verwacht dat het veld eind volgende week klaar is: ,,Maar we zijn afhankelijk van het weer, want als we gaan lijmen of instrooien moet het droog zijn.''

Amor Musae

Voorzitter Jan Griekspoor van Swift'64 vertelt dat zaterdag 24 oktober de officiële opening is. We beginnen met de brassband van Amor Musae. Om zes uur verricht wethouder Ton van Amerongen de openingshandeling en vervolgens is om 18.15 uur de aftrap van de wedstrijd tussen vierdeklasser Swift'64 en eersteklasser asv Dronten. ,,Een hartstikke leuke pot, ontspannen en met leuk voetbal'', verwacht de voorzitter.

,,Daarna wordt het geheel afgesloten met een gezellige Hollandse avond met hapjes en drankjes en een leuke zanger. De naam houden we nog even geheim'', aldus Griekspoor.

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 6 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 6 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 7 uur geleden