Reaal Dronten weet niet meer wat winnen is, Swift '64 boert goed
Reaal Dronten weet niet meer wat winnen is, Swift '64 boert goed brugmedia.nl

Voor Reaal Dronten is de competitiestart er zo langzamerhand eentje in de categorie rampzalig. De Drontenaren gingen zaterdag in de vierde klasse C ook onderuit tegen CSV '28 (1-3), waardoor men nog altijd zonder punten is. Swift '64 had een lekker middagje. Zij wonnen met liefst 9-1 van Edon.

?Het kan er allemaal ook nog wel bij?, zei Reaal-trainer Henk Posthuma vorige week. Hij doelde daarmee op de blessure van sterkhouder Jeffrey van den Brakel, die lang uit de roulatie is. Het relaas van de oefenmeester past vast en zeker ook in het straatje van zaterdag. Het kon er allemaal ook nog wel bij.

Lastige start
Reaal Dronten kent een bijzonder lastige start. De eerste twee competitiewedstrijden werden verloren en ook CSV '28 bleek zaterdag te sterk. De Zwolse formatie kwam na zeven minuten op voorsprong door Tijjani Reynders en in de tweede helft breidde Oguzhan Mete de score uit. Ruben Geerts bracht zes minuten voor tijd nog wel enige hoop, maar dat schoot opnieuw Reynders vakkundig aan diggelen: 1-3.

Swift '64 haalt fors uit
Voor Swift '64 was het zaterdag een enorm prettig middagje. De equipe van trainer Patrick Posthuma had werkelijk geen kind aan Edon en haalde uiteindelijk net geen dubbele cijfers. Via viermaal Tom Roskam, tweemaal Rowald Bont, Robbin Posthuma, Thim Verhoeven en Bas van Spronsen werd het liefst 9-1.

Tekst: Wouter Foppen
foppenmedia

Reaal Dronten CSV'28 1-3.

Verslag Klaas Huisman (Reaal Dronten):

Het eerste elftal van Reaal Dronten zit in de hoek waar de klappen vallen en gaat totaal onnodig met 1-3 onderuit tegen CSV'28.
Na drie wedstrijden heeft Reaal Dronten nog steeds geen punten weten te behalen in de 4e klasse C en is het afgezakt naar de 13e plek.
De Reaalisten hadden een optisch veldoverwicht en creeerden een paar goede kansen, maar werden in efficiency en koelbloedigheid afgetroefd door de behendige aanvallers van CSV'28.
Bij het tweede doelpunt van CSV'28 raakte onze tweede doelman Dean Dillon Bolink ernstig geblesseerd waardoor keeperstrainer Martijn Bos zijn keepershandschoenen weer moest aantrekken.

De opstelling van Reaal Dronten:
Dean Dillon Bolink ( 52e Martijn Bos ), Nick Hoekman, Stefan Wermers, Will vd Zande, Danny de Busser, Ruben Geerts, Kevin Dolman ( 45e Maarten Kempenaar ), Ayrton Neyenhuis ( 75e Marc Otten ), Niels Willems, Danny Mol & Remco Drenth.
Wissels: Martijn Bos, Marc Otten, Maarten Kempenaar, Lesley Pankl, Marten Sparreboom, Niek Bakker & Ouahib Akhiyate.
Geblesseerd: Machiel Werkman & Jeffrey vd Brakel.
Gele kaarten: Stefan Wermers & Will vd Zande
Technische staf: Henk Posthuma & Martijn Bos
Teammanagers: Klaas Huisman & A.J. Ekkelboom
Verzorger: Ricardo Meijer
Assistent scheidsrechter: Fred vd Brakel

De opstelling van CSV'28:
Alex Grafhorst, Amarullah Alokozai, Robert Mousset, Willem te Vogt, Anel Zdionica, Bas Roijakkers ( 15e Kevin Landman ), Jabir Mazouz, Tijani Reynders, Mete Ogushan ( 82e Kelvin Imade ), Gework Petrosjan & Tsegai Woldai ( 70e Reinhardt Arua ).
Wissels: Michael Huijbens, Kevin Landman, Reinhardt Arua, Kelvin Imade & Steven Hulsebos.
Technische staf: Martin Reynders
Teammanager: John Balster
Verzorger: Fokke Doorn
Assistent scheidsrechter: Dhr. T. B. Huisman

De scheidsrechter: Dhr. G.J. Kuiper
Toeschouwers: 100

In de eerste minuten opende Reaal Dronten sterk en kreeg het via Danny Mol en Ayrton Neyenhuis kansen om op voorsprong te komen.
Een vrije trap van Ayrton Neyenhuis zeilde rakelings naast en even later werd een doelpunt van Ayrton Neyenhuis terecht wegens buitenspel afgekeurd.
Vanaf het middenveld probeerden Niels Willems, Ayrton Neyenhuis en Ruben Geerts de flanken te bereiken waar Remco Drenth en Danny Mol voor het nodige gevaar zorgden.
Aan de andere kant werd een vrije trap van Anel Zdionica ternauwernood onderschept en weggewerkt en werden inzetten van Tijani Reynders en Jabir Mazouz geblokt.
In de 7e minuut kwamen de Zwollenaren uit een messcherpe counter via de behendige Tijani Reynders op een 0-1 voorsprong.
Met een dieptepass dwars door het centrum werd de gevaarlijke spits Tijani Reynders in stelling gebracht die in alle vrijheid Reaal doelman Dean Bolink wist te passeren voor de 0-1 voor CSV'28.
Ondanks deze tegenvaller herpakte Reaal Dronten zich weer en ging het vol opportunisme op zoek naar de gelijkmaker.
De Reaalisten creeerden een optisch veldoverwicht en kregen goede kansen om op gelijke hoogte te komen.
Een vrije trap van Danny de Busser zeilde rakelings over en na een subtiel eentweetje tussen Nick Hoekman en Kevin Dolman vond Remco Drenth de Zwolse doelman op zijn weg.
In de 20e minuut vuurde Remco Drenth een gigantische kanonskogel af op het Zwolse doel, maar via onderkant lat ketste de bal weer terug in het veld. Dit schot had een beter lot verdiend, maar het zat niet mee.
Kort hierop had Niels Willems iets moois in zijn gedachten, maar zijn geplaatste krulbal werd met een uiterste krachtsinspanning door de Zwolse doelman tot corner verwerkt.
In deze fase was Reaal Dronten de bovenliggende partij, maar moest het constant op zijn hoede zijn voor de gevaarlijke en razendsnelle counters van CSV'28.
Tot tweemaal aan toe werd CSV spits Tijani Reynders in stelling gebracht, maar beide keren wist de verdediging van Reaal net op tijd in te grijpen.
Bij de Zwollenaren zorgden Ogushan Mete, Gework Petrosjan en Jabir Mazouz voor het nodige gevaar in de snelle omschakeling.
Een crossbal van Ogushan Mete kwam op de stropdas terecht bij Gework Petrosjan, maar Reaal doelman Dean Bolink had een goede reflex in huis en bracht redding.
Vlak voor rust zette Reaal Dronten weer eens aan en waren Danny Mol en Kevin Dolman dichtbij de gelijkmaker, maar zij vonden CSV doelman Alex Grafhorst op hun weg.
Met een 0-1 voorsprong voor CSV'28 gingen we rusten.

Trainer Henk Posthuma bracht Maarten Kempenaar voor Kevin Dolman in de ploeg. De Reaalisten probeerden een snelle gelijkmaker te forceren, maar hadden geen geluk in de afronding.
Uit een vloeiende aanval glipten Remco Drenth en Danny Mol door de Zwolse verdediging en werd Ayrton Neyenhuis gelanceerd, maar met een stevige tackle werd Ayrton Neyenhuis onderschept.
Een corner van Reaal veroorzaakte een rommelige scrimmage voor het Zwolse doel waarna de afvallende bal door Ruben Geerts werd overgeschoten. In de 50e minuut leek de gelijkmaker in de maak toen Maarten Kempenaar gevaarlijk voor het doel opdook.
De inzet van Maarten Kempenaar werd met een katachige reflex onschadelijk gemaakt door CSV doelman Alex Grafhorst.
Uit de directe tegenstoot viel het doelpunt aan de andere kant.
In de 52e minuut was Tijani Reynders iedereen te snel af waarna diens voorzet bij Ogushan Mete terecht kwam.
Onze doelman kwam onfortuinlijk in botsing met Ogushan Mete waarna diens rolletje tergend langzaam in het doel verdween voor de 0-2 voorsprong voor CSV. Reaal doelman Dean Bolink liep een blessure op aan zijn onderarm en kon niet meer verder waarna keeperstrainer Martijn Bos zijn handschoenen weer moest aantrekken.
Tot tweemaal aan toe toonde Martijn Bos zijn klasse door Ogushan Mete en Tijani Reynders van het scoren te houden.
Gaandeweg herpakte Reaal Dronten zich weer en kreeg het een paar goede mogelijkheden om iets terug te doen.
Met een prachtige dieptepass stuurde Niels Willems de bal richting Danny Mol die op volle snelheid lag richting het Zwolse doel.
De doelman van CSV'28 kwam snel zijn doel uit om Danny Mol net iets buiten het strafschopgebied te onderscheppen en kwam met een gele kaart goed weg. De vrije trap van Niels Willems belandde op het hoofd van Danny Mol, maar diens kopbal miste kracht.
Met name Niels Willems en Danny de Busser probeerden nu met hoge ballen Remco Drenth en Danny Mol te bereiken, maar CSV doelman Alex Grafhorst stond een puike partij te keepen.
In de 70e minuut had Will vd Zande een lange rush in huis waarna Niels Willems in alle vrijheid kon aanleggen, maar het duurde allemaal net iets te lang waarna ook deze kans verloren ging.
Trainer Henk Posthuma bracht nu Marc Otten voor Ayrton Neyenhuis in de ploeg en probeerde nog iets te forceren.
Een scherpe voorzet van Marc Otten werd rakelings naastgekopt door Danny Mol.
In de 84e minuut kwam Reaal Dronten via strafschop terug in deze wedstrijd en brak er een spannende slotfase aan.
Het was Niels Willems die met een vlijmscherpe pass Remco Drenth op avontuur stuurde waarna Remco Drenth in het Zwolse strafschopgebied werd neergelegd. De bal ging op de stip en werd door Ruben Geerts snoeihard tegen de touwen geschoten voor de 1-2 aansluitingstreffer.
De Reaalisten schakelden nu een tandje bij en kwamen via Remco Drenth en Danny Mol dichtbij de gelijkmaker.
Helaas hadden onze aanvallers hun vizier niet op scherp staan waarna CSV'28 deze wedstrijd in de 90e minuut op slot wist te gooien.
Uit een messcherpe counter glipte Tijani Reynders door de Drontense verdediging en werd doelman Martijn Bos met een schuivertje in de verre hoek gepasseerd voor de 1-3 eindstand.
Door deze onnodige 1-3 nederlaag zijn de Reaalisten nog steeds puntloos en is men afgezakt naar een 13e plek in de 4e klasse C.

Komende dinsdagavond speelt Reaal Dronten een oefenwedstrijd thuis tegen asv Dronten 2. Deze wedstrijd begint om 20:00 uur op sportpark De Munten. Het verslag volgt dinsdagavond laat.
Volgende week zaterdag gaan de rood zwarten op bezoek bij vv Kampen. Deze wedstrijd wordt gespeeld op sportpark De Maten te Kampen en begint om 14:30 uur.