BAS Selectie Fotopagina/Gert Drent

BAS moet in Ermelo genoegen nemen met een puntje

BAS is zaterdagmiddag op bezoek bij EFC '58 niet verder gekomen dan een 2-2 gelijkspel. De Biddinghuizenaren kwamen in Ermelo al binnen een halve minuut op achterstand en uiteindelijk kwam EFC zelfs met 2-0 voor. Toch nam BAS een punt mee naar de polder.

De start van BAS was zaterdag rampzalig. De scheidsrechter had het beginsignaal amper gegeven, of de bal lag al achter doelman Jaco Schaap. Binnen 32 tellen was het raak. ?Daar ben ik wel heel boos om geworden. Het is niet de eerste keer dat het BAS overkomt, het schijnt iets van de club te zijn. Maar het mag natuurlijk nooit?, zegt de BAS-trainer Bert van den Brink, die de 46-jarige Schaap noodgedwongen moest opstellen. Sander Westdijk viel in de warming-up geblesseerd uit.

Misser Art Drent

EFC '58 trok na die opsteker fel van leer en had in de eerste helft enkele mogelijkheden om de score uit te breiden. Dat lukte de Ermeloërs niet, terwijl ook BAS niet tot een goal kwam. Art Drent was op een half uur nog wel dichtbij een goal, maar zijn inzet werd op miraculeuze wijze een corner.

In de tweede helft trok BAS de wedstrijd meer en meer naar zich toe. EFC zakte in en dat bood de Biddinghuizenaren kansen. Maar net toen BAS echt grip kreeg op de tegenstander, was het aan de andere kant raak: 2-0. ?Een foute inspeelpass, de bal gaat over Tolhoek heen en het is raak. Net als vorige week (red. uitwedstrijd bij DSV '61) hadden we in die fase de overhand. En dan scoort de tegenstander.?

Comeback

Maar daar waar BAS de voorgaande wedstrijden bij tegenslag als een kaartenhuis ineen stortte, gebeurde dat nu niet. Binnen drie minuten tekende Sven Geling voor de aansluitingstreffer en zeven minuten daarna was de achterstand historie. Een corner werd door Mark Schaap tot doelpunt gepromoveerd: 2-2.

In het laatste kwartier trof EFC uit een vrije trap nog de paal, kreeg Stefan Timmerman nog twee dotten van kansen, maar toch bleef het bij een gelijkspel. ?Ik ben hartstikke blij dat we hier nog terug zijn gekomen?, roept Van den Brink. ?Deze ploeg heef toch wel wat klapjes gekregen. Als ze dan in het laatste kwartier toch nog zo gas kunnen geven, daar ben ik heel blij mee.?