Afbeelding
©maartenheijenk.nl

Toeristen betalen de gemeente ook volgend jaar 95 cent per nacht

Algemeen

DRONTEN - De gemeente Dronten haalt ieder jaar ruim 1 miljoen euro aan toeristenbelasting binnen. Het college van B en W gaat er van uit dat dit bedrag ook volgend jaar gehaald wordt, zonder dat de toeristenbelasting omhoog gaat.

Vier jaar geleden heeft de wethouder in het kader van een bezuinigingsoperatie om de tafel gezeten met de recreatie-ondernemers. Hij stelde voor om de toeristenbelasting gefaseerd te laten stijgen.

,,Ik ben toen bijna gekielhaald’’, blikt Van Amerongen terug. Uiteindelijk werd er een eenmalige verhoging van 80 naar 95 cent per persoon per nacht bedongen.

Meer toeristen

,,We hebben toen gezegd: als jullie nu zorgen dat hier meer toeristen naartoe komen, dan kunnen wij daarmee het budgettaire gat opvullen. Meer toeristen betekent namelijk ook meer inkomsten uit toeristenbelasting’’, aldus de wethouder.

Doordat de recreatie-ondernemers inderdaad ieder jaar meer toeristen trekken, heeft de gemeente de belasting al jarenlang niet verhoogd. Voor volgend jaar is de toeristenbelasting de enige belasting van de gemeente die niet omhoog gaat.

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 13 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 14 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 14 uur geleden