Afbeelding

Dronten telt 40 geregistreerde hulpverleners bij hartstilstand

Algemeen

DRONTEN - De gemeente Dronten telt 40 geregistreerde hulpverleners, die kunnen worden ingeschakeld als er sprake is van hartfalen. Dat zijn er eigenlijk veel te weinig en daarom roept burgemeester Aat de Jonge alle Drontenaren, die een cursus hartreanimatie hebben gevolgd, op om zich te melden.

De oproep van de burgemeester maakt onderdeel uit van het systeem van Hartslagnu, waarbij de gemeente zich heeft aangesloten. Bij hartfalen worden via een sms de hulpverleners in de buurt opgeroepen om te reanimeren of om een AED op te halen.

Sinds kort

De gemeente is pas sinds kort aangesloten bij Hartslagnu en is daarom druk bezig om alle AED's in kaart te brengen en hulpverleners te registreren.

Gezien de uitgestrektheid van de gemeente is het volgens Aat de Jonge van belang dat meer hulpverleners zich melden: ,,Want bij hartfalen moet er binnen zes minuten gereanimeerd worden.''

Informatiebijeenkomst

De gemeente houdt op donderdag 1 oktober om 16.30 uur een informatiebijeenkomst in het gemeentehuis over dit onderwerp. Het is een openbare bijeenkomst. De gemeente gaat voor deze middag onder andere de EHBO-verenigingen uitnodigen.

Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 10 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 10 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 11 uur geleden