Afbeelding
©maartenheijenk.nl

Voor 2015 geplande replica van Pioniersbarak op lange baan geschoven

Algemeen

DRONTEN - De gemeente heeft 70.000 euro uitgetrokken voor de bouw van een replica van de Pioniersbarak, die indertijd moest verdwijnen voor de aanleg van de Hanzelijn. De realisatie stond gepland voor dit kalenderjaar. De gemeente meldt nu echter dat deze plannen door de crisis op de lange baan zijn geschoven.

Bij de vaststelling van het monumentenbeleid heeft Het Oversticht de gemeente Dronten nadrukkelijk geadviseerd de laatste pioniersbarak in stand te houden, zo vertelde erfgoeddeskundige Maartje van Hellemondt zondag bij een monumentenwandeling ter gelegenheid van de eerste Open Monumentendag in Dronten. De barak moest echter in 2012 wijken voor de Hanzelijn.

Geen barak maar een barakje

Anderhalf jaar later stelde de gemeenteraad op initiatief van de stichting Geschiedschrijving een bedrag 70.000 euro beschikbaar om een replica te laten bouwen van deze barak. Alhoewel het college van B en W indertijd meldde dat je voor dat geld ‘geen barak maar een barakje’ bouwt, vindt Maartje van Hellemondt zo’n replica een aanvaardbaar alternatief.

De gemeente Dronten laat desgevraagd echter weten dat het er voorlopig niet van komt: ,,Deze plannen hangen samen met de plannen rondom de revitalisering van het Dierenpark, als onderdeel van het Hanzekwartier. Deze ontwikkelingen liggen door de crisis momenteel stil, dus ook de plannen en de bijbehorende financiën rondom de barak.’’

Pioniersbarak

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 9 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 10 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 10 uur geleden