Monique Schurer wint tweede prijs bij dressuurwedstrijd
Monique Schurer wint tweede prijs bij dressuurwedstrijd brugmedia.nl

Monique Schurer wint tweede prijs bij dressuurwedstrijd

Algemeen

DRONTEN - Monique Schurer en haar paard PCD Chanel hadden dit weekeinde succes tijdens en dressuurwedstrijd in Emmeloord. Met 206 punten was er voor deze combinatie een tweede prijs in de klasse Z2.

Verslag Flevoruiters:

,,Zaterdag werd er door de paarden dressuur gereden bij het Hippisch Centrum in Emmeloord. Amber Poort ging samen met twee stalgenootjes en haar paard Gloridee DBI naar Emmeloord. Monique Schurer ging mee ter ondersteuning en een aantal andere stalgenoten kwamen gezellig aanmoedigen. Het werd een gezellige boel en een geslaagde wedstrijd. Met tweemaal 205 punten wonnen Amber en Gloridee in de klasse B tweemaal de eerste prijs.?Anieke Leenders en haar paard Flevo ALL wonnen in Emmeloord een tweede en een eerste prijs. In de klasse L2 liet deze combinatie twee mooie proeven zien die goed waren voor 195 punten en 213 punten.

Zaterdag organiseerden de PC de Bosrakkers een concours in Hulshorst. Merel Lans ging daar met haar D-pony Joey MK springen en dressuur rijden. In de klasse B reden Merel en Joey met 201 punten naar de eerste prijs toe. In de springring sprong deze combinatie in een foutloos parcours met 76,5 punten naar de derde prijs toe. De eerste prijs in de klasse B was voor Beaubette van den Berg met haar D-pony Miss Potter. Beambten en Miss Potter bleven ook foutloos en kregen 83,5 punten voor stijl. ?Babette Hanse sprong met haar B-pony Snoopy een foutloos basisparcours. Ook in de barrage bleven zij keurig foutloos en met 64,5 punten voor stijl wonnen zij de derde prijs. ?

Hessel Hoekstra bleef met zijn D-pony Red bull foutloos in Hulshorst en sprong tweemaal in de klasse M naar de eerste prijs toe.?In de dressuurring waren er twee tweede prijzen voor Kirsten Rijpkema met haar D-pony Favourite's Judge. In de klasse L1 reden zij twee mooie proeven die goed waren voor 194 punten en 191 punten. Voor haar zus Rianne Rijpkema en haar D-pony van den Hout's Sumira was er in de klasse M1 met 193 punten een eerste prijs.?Jens Blonk en zijn B-pony Road Runner wonnen met 192 punten de eerste prijs in de klasse B.

Op zondag werd er dressuur gereden. Rijvereniging X-tern organiseerde een dressuurwedstrijd voor paarden en pony's en ook bij de rijvereniging NOP in Emmeloord werd er door paarden en pony's dressuur gereden.?Cynthia Huijgen kwam met haar paard Maalwater's Paris in Lelystad de ring in.

In de klasse L2 won deze combinatie met 189 punten en 197 punten tweemaal de tweede prijs.?De vriendinnen Marit Lek en Rosa Foppen gingen samen naar de wedstrijd bij X-tern in Lelystad. Marit en haar B-pony Quinto kwamen voor de tweede keer de B-ring in. Marit en Quinto wonnen met 192 punten en 197 punten tweemaal de eerste prijs en drie winstpunten. Rosa ging met haar B-pony Josje voor de eerste keer naar een wedstrijd om te starten in de klasse B. Dit leverde haar direct twee winstpunten en twee prijzen op. Met 185 punten en 187 punten wonnen zij tweemaal de tweede prijs. Nu mogen ze ook samen gaan springen! Na een geslaagde dag reden de amazones en hun moeders tevreden naar de Patriciahoeve terug.

In Emmeloord maakten Paulien van Spanje en haar paard Dakota hun debuut in de klasse L2. Met 191 punten was er voor deze combinatie een tweede prijs en met 180 punten ook nog een winstpunt en een vierde plek. Voor Suzanna Pruis waren er in Emmeloord twee prijzen. Met haar paard Colandro won zij met tweemaal 191 punten in de klasse M1 een tweede en een derde prijs. Monique Schurer en haar paard PCD Chanel scoorden in de klasse Z2. Met 206 punten was er voor deze combinatie een tweede prijs.''

Uitslagen Flevoruiters

Wedstrijd op zaterdag 12 september in Hulshorst

Merel Lans - D-pony Joey MK - dressuur klasse B - 1ste prijs
Merel Lans - D-pony Joey MK - springen klasse B - 3de prijs
Babette Hanse - B-pony Snoopy - springen klasse B - 3de prijs
Beaubette van den Berg - D-pony Miss Potter - springen klasse B - 1ste prijs
Hessel Hoekstra - D-pony Red bull - springen klasse M - 1ste en 1ste prijs
Kirsten Rijpkema - D-pony Favourite's Judge - dressuur klasse L1 - 2de en 2de prijs
Rianne Rijpkema - D-pony van den Hout's Sumira - dressuur klasse M1 - 1ste prijs
Jens Blonk - B-pony Road Runner - dressuur klasse B - 1ste prijs

Wedstrijd op zaterdag 12 september in Emmeloord
Amber Poort - paard Gloridee DBI - dressuur klasse B - 1ste en 1ste prijs
Alieke Leenders - paard Flevo ALL - dressuur klasse L2 - 2de en 1ste prijs??Wedstrijd op zondag 13 september in Lelystad
Cynthia Huijgen - paard Maalwater's Paris - dressuur klasse L2 - 2de en 2de prijs
Marit Lek - B-pony Quinto - dressuur klasse B - 1ste en 1ste prijs
Rosa Foppen - B-pony Josje - dressuur klasse B - 2de en 2de prijs

Wedstrijd op zondag 13 september in Emmeloord
Paulien van Spanje - paard Dakota - dressuur klasse L2 - 2de prijs
Suzanna Pruis - paard Colandro - dressuur klasse M1 - 2de en 3de prijs
Monique Schurer - paard PCD Chanel - dressuur klasse Z2 - 2de prijs

Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 1 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 2 uur geleden
Afbeelding
Vermiste vrouw in Emmeloord mogelijk op de bus gestapt naar Dronten 18 uur geleden