Mekkerend Unitas maatje te groot voor ASVD korfbal

DRONTEN - De absolute titelkandidaat Unitas werd zaterdag ontvangen door de korfballers van ASVD. Dit resulteerde in een dikke 13-22 nederlaag, maar toch hebben de supporters een leuke tweede helft gezien.

Verslag ASVD korfbal:

Waar de positievelingen misschien nog hoopte op een klein stuntje, werd al snel duidelijk dat dit er niet in zat. Een erg sterk verdedigend Unitas zorgde ervoor dat de ploeg uit Dronten het lastig had om kansen te creƫren. Door veel druk te geven op de ballijnen ontvingen de Drontenaren de ballen pas tegen de zijlijn aan. Unitas kwam daarentegen zelf makkelijk tot kansen waardoor de score al snel opliep tot 0-7.

Door te scoren uit een aantal standaardsituaties werd voor rust nog wel iets terug gedaan, maar een ruststand van 5-12 was te weinig om de ploeg uit Harderwijk met zenuwen de kleedkamer in te sturen.

Duels aangegaan

Na de rust was een totaal ander ASVD/KWOOT op het veld te zien. Onder aanvoering van de felle Suzanne Ceelen werden er meer duels aangegaan en ook gewonnen. De onmacht uit de eerste helft en de felheid die daarin ontbrak, leek opeens totaal verdwenen. Aanvallend werd er steeds meer gecreƫerd en gescoord, waardoor het gaatje steeds iets kleiner werd.

Een achterstand van 5-12 aan het begin van de tweede helft, werd verkleind naar 11-16. Het betere Unitas herpakte zich op het laatst en liep vervolgens uit naar een terechte overwinning van 13-22.

Gezeur op elkaar

Waar de buren uit Harderwijk in de eerste helft geen moeite hadden met ASVD/KWOOT, bleken ze vooral problemen te hebben met zichzelf. Door veel gezeur op elkaar werd een team dat mooi en snel korfbal speelde, in het verloop van de eerste helft een team dat alleen maar op elkaar aan het zeuren was. Dit was terug te zien in de prestaties van sommige Unitas spelers. Het enige smetje op een sterk korfballend team dat heeft laten zien de onbetwiste titelkandidaat te zijn.

Trainer Wilbert Leendertse was ondanks de nederlaag niet ontevreden: 'Ik heb een erg gedreven ploeg gezien en heb erg genoten van een sterkte tweede helft. We waren bij machte een tandje bij te schakelen. De eerste 15 minuten hadden we moeite om onder de verdedigende druk uit te komen. Naarmate de eerste helft vorderde kregen we ook aanvallend meer mogelijkheden. Een terecht verlies, maar wel met perspectief'

In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 9 uur geleden