Update | Meisjes C van Flevo Delta tweede van Nederland
Update | Meisjes C van Flevo Delta tweede van Nederland brugmedia.nl

Update | Meisjes C van Flevo Delta tweede van Nederland

Sport

DRONTEN - ,,Een fantastische dag met een superresultaat'', meldt Flevo Delta over de landelijke finale, waaraan de atletiekvereniging met twee teams deelnam. De meisjes C eindigden als tweede.

De twaalf beste atletiekverenigingen hadden zich in elke leeftijdsgroep geplaatst voor de landelijke finale. Namens Flevo Delta waren dat de C-meisjes en de D-jongens. De meisjes werden tweede, de jongens tiende.

De teams bestonden uit: Diede van der Meer, Nikki Boon, Mark Mulder (coach), Joyce Schumacher, Jacquelien Klaver, Janice Zomerman, Bas Schimmel, Gijs de Bruijne, Tom Bloemberg, Johan Meijer (coach), Thijs Zoon, Rick Staring, Maaike Westerdijk, Shanna Strijker, Ruth Oostveen, Daniëlle Holstege, Lana Jongstra, Robin van der Stege, Brend Baak, Jelmer Ham en Kjell de Groot.

Verslag AV Flevo Delta:

,,Met 2 ploegen, vele supporters en ouders ging AV Flevo Delta zaterdag 12-9 naar de finale. Vanwege sponsoring van diverse ondernemers konden de ploegen in mooie shirts en met de bus naar de finale afreizen.

De D jongens junioren en de C meisjes hadden zich de afgelopen maanden in een reeks van wedstrijden geplaatst voor de landelijke finale in Breda. De teams bestonden uit 10 atleten, die allemaal op 3 onderdelen mogen uitkomen. Coach Johan Meijer kon niet zijn meest volledige team opstellen, want Kjell de Groot had afgelopen week een zweepslag afgelopen.

Er stonden 9 atletiekonderdelen op het programma in Breda. De jongens verbaasden de concurrentie en zichzelf door bij het openingsnummer de estafette een 2e plaats te pakken, net achter PAC Rotterdam. Andere opmerkelijke prestatie was die van Thijs Zoon die op de 1000 meter naar een prachtige 2e plaats liep in een tijd van 3.01. De jongens D gingen met een 10e plek naar huis.

De meisjes junioren C hadden de laatste weken al aangetoond dat ze in topvorm waren en streden de hele dag mee voor een podiumplaats. Enkele opvallende prestaties waren onder andere van Joyce Schumacher, die met een sprong van 5.29 het verspringen won. Janice Zomerman wierp de speer naar een afstand van 37,02 meter en werd daarmee derde. De meisjesploeg belandde op het podium op een prachtige 2e plaats.

In De Lange Adem, het clubgebouw van Flevo Delta werden de ploegen feestelijk binnengehaald en gehuldigd.''

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 17 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 17 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 18 uur geleden