Afbeelding
BAS Selectie Fotopagina/Gert Drent

BAS kwakkelt maar door en lijdt ook nederlaag in Doornspijk

Sport

De start van de competitie is voor BAS voorlopig nog geen succesverhaal. De Biddinghuizenaren verloren zaterdag op bezoek bij DSV '61 met 3-1, waardoor de degradant uit de tweede klasse nog altijd zonder punten is. Invaller Robin Vos redde nog wel de eer. 

Ten opzichte van een week eerder begon Bas Suidgeest ditmaal in de basis. Het ging ten koste van Robin Vos, waardoor diezelfde Suidgeest op het middenveld mocht beginnen. Een zet die goed leek uit te pakken, want de beginfase was duidelijk voor BAS.

Pardoes achter

De Biddinghuizer formatie kreeg enkele goede kansen, maar vergat doeltreffend af te drukken. Vooral Stefan Timmerman liet enkele mogelijkheden onbenut. En als je dan zelf niet scoort, dan doet de tegenstander dat. Op een half uur dacht Stefan Bakker maar eens aan uithalen en vanaf een meter of 25 lag de bal pardoes achter Sander Westdijk.

BAS liet zich er echter niet door afschrikken en kreeg nog meer goede kansen. Christiaan Grin mocht in de tweede helft alleen op de keeper af, maar toch faalde hij. Daardoor bleef BAS tegen een achterstand vechten, een achterstand die door Johan Westerink werd verdubbeld. Hij tekende voor de 2-0, het einde van de Biddinghuizer illusies.

Eretreffer Vos

Jeffrey Schreurs maakte nog de 3-0, invaller Robin Vos nam de eretreffer voor zijn rekening, maar het was allemaal niet meer van waarde. BAS ging zaterdag voor de tweede keer onderuit en staat daardoor nog altijd met lege handen. De ploeg staat op dit moment dertiende in de derde klasse B.




Tekst: Wouter Foppen
foppenmedia

Afbeelding uit het rapport van de Randstedelijke Rekenkamer.
Provincie valt weinig te verwijten rond onenigheid Windpark Hanze en omwonenden 15 uur geleden
Poort van Dronten
Gemeente onderzoekt pas later of buren hinder ondervinden van arbeidsmigranten de regt 21 uur geleden
Skûtsje
Open dag bij De Randmeren: Stap aan boord van een skûtsje 21 uur geleden