Asv Dronten wint ook op eigen terrein; Van Vuuren opnieuw trefzeker

Sport

Asv Dronten heeft zaterdag ook de eerste thuiswedstrijd van de competitie winnend afgesloten. De Drontense eersteklasser was tegen Oranje Nassau Groningen de betere partij en sloot de ontmoeting uiteindelijk met een 3-1 overwinning af. Dennis van Vuuren nam opnieuw een treffer voor zijn rekening.

Van Vuuren begon ook tegen Oranje Nassau op het middenveld en die plek lijkt hem goed te doen. De voormalige centrumverdediger was vorig week bij Bedum al trefzeker en trof ook zaterdag doel. Asv Dronten kwam na een kwartier op voorsprong door een goal van Martijn Timmer en na de rust werd de score verder uitgebreid.

Aansluitingstreffer
Na een klein uur spelen produceerde Van Vuuren de tweede Drontense treffer en daarmee werd de strijd beslist. Twintig minuten voor het einde kwam Oranje Nassau nog wel terug in de wedstrijd, maar Jodi de Boer maakte aan alle onzekerheid een eind. Een kwartier voor tijd was hij verantwoordelijk voor het slotakkoord: 3-1.

Vier ploegen bovenaan
In de eerste klasse E van het district noord zijn er nog vier ploegen met de volle buit. Naast asv Dronten hebben ook Balk, Blauw Wit '34 en Omlandia beide wedstrijden gewonnen. Volgende week gaat asv Dronten op bezoek bij d' Olde Veste '54, dat zaterdag met 3-0 onderuit ging tegen PKC '83. Aanvang is om 14.30 uur.




Tekst: Wouter Foppen
foppenmedia

Tulpenloop
Agenda zaterdag: Tulpenloop, Aldi, badminton, voetbal, Spinvis, Maris Sonores 1 uur geleden
Afbeelding
GroenLinks, PvdA en ChristenUnie willen meldpunt vuurwerkoverlast in Dronten 2 uur geleden
Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' 12 uur geleden