©maartenheijenk.nl

Opening van kantorenvilla aan De West bewijst dat praten hèlpt

Partnerbijdrages

DRONTEN - Het woord 'uniek' viel vaak bij de opening van de eerste uit een serie van vijf kantorenvilla's, die door Mac3Park worden gebouwd aan De West. ,,Een uniek pand op een unieke plaats'', zei bouwbegeleider John Halsema, ,,Een fantastisch ontwerp: uniek, eigentijds en toch met een tijdloze uitstraling.''

,,Er is door het bouwteam een prestatie van formaat neergezet: een uniek project dat tot in lengte van jaren bewonderd kan worden als opmaat naar ons prachtige SuyderSee-centrum'', vervolgde Halsema, die met zijn bedrijf Buro/07 de directie voerde tijdens de bouw.

De opening van de kantorenvilla vond plaats op een bijzondere dag: op de verjaardag van eigenaar Meine Breemhaar van Mac3Park en precies 14 jaar na de aanslagen op het World Trade Center in New York.

Oog laten vallen op Landmaten

Voormalig wethouder Jan Westmaas, tegenwoordig burgemeester van Meppel, verrichtte de openingshandeling. Hij herinnerde eraan dat de eerste gesprekken tussen de gemeente en Breemhaar dateren van de tijd dat het World Trade Center nog fier overeind stond.

Mac3Park had toen het oog laten vallen op de Landmaten, maar kon over die locatie niet tot overeenstemming komen met de gemeente. Westmaas betreurt het nog steeds dat Mac3Park toen met haar kantoor naar Lelystad is vertrokken.

In 2002 werd Jan Westmaas wethouder en hij is met Breemhaar rond de tafel gaan zitten. Onder het genot van een glas wijn werd het oud zeer uitgepraat. ,,Op de Landmaten kwamen we er niet uit en toen hebben we tegen elkaar gezegd: wat zou het mooi zijn om daar tussen de bomen ruimte te maken voor economie'', zei Westmaas over de locatie aan De West.

Verontruste mensen

,,Niet iedereen riep daar op dat moment hoera over; er waren verontruste mensen en allerlei procedures. Maar we werden het uiteindelijk toch eens over een prachtige entree van Dronten met behoud van de kwaliteit zoals die er was. Deze opening bewijst dat samen praten -ook met mensen die niet helemaal enthousiast zijn- helpt om een goed resultaat te bereiken.''

De realisatie van de kantorenvilla bewijst volgens Westmaas tevens dat doorzetten helpt, al kost dat veel tijd. ,,In de tussentijd hebben 12 wethouders zich bemoeid met de totstandkoming van deze kantorenvilla's.''

Een paar seconden

Ondernemer Meine Breemhaar werd tijdens de opening van alle kanten gefeliciteerd. Zelf kwam hij slechts kort aan het woord. ,,Jullie feliciteren mij allemaal met dit pand, maar eigenlijk heb ik het maar een paar seconden in handen en draag ik het nu over aan Prosu'', zei hij, verwijzend naar huurder Prosu Databased Marketing.

De directeur van Mac3Park herhaalde zijn voornemen om een tweede, derde en vierde kantorenvilla te bouwen: ,,Tegen de tijd dat de vijfde er staat ben ik boven de zestig en misschien is er dan ook voor mij een hoekje, zodat ik toch nog een plekje vind in mijn eigen thuisstad.''

Kantoorvilla's