Nu met foto's | Achtervolging eindigt tegen lantaarnpaal
Nu met foto's | Achtervolging eindigt tegen lantaarnpaal brugmedia.nl

Nu met foto's | Achtervolging eindigt tegen lantaarnpaal

112

DRONTEN - Een heuse politie-achtervolging in Dronten eindigde vanmiddag even na vijf uur op De West, vlakbij de rontonde Gangboord/Copernicuslaan tegen een lantaarnpaal.

Bij Walibi in Biddinghuizen werd vanmiddag een man waargenomen, waarvan voorbijgangers vermoedden dat hij iets in zijn schild voerde. Toen hij een ruimte verliet en even later bleek dat daaruit telefoons en een portemonnee waren verduisterd, ging men naar de man op zoek.

Gevaarlijke manoeuvres

Even later zagen ze de man wegrijden. De burgers reden er rustig achteraan en belden ondertussen de politie. Op De Wissel in Dronten nam de politie de achtervolging over. De verdachte merkte wat er aan de hand was en ging steeds roekelozer rijden. Hij negeerde stoptekens en haalde volgens de politie gevaarlijke manoeuvres uit.

Volgens een ooggetuige reed hij op de Neptunusweg dwars door een parkje. Op De Meridiaan werd hij achtervolgd door twee politieauto's en draaide hij rechtsaf De West op, richting centrum. Daar werd de verdachte opgewacht door twee andere politiewagens, maakte hij een stuurfout en botste hij op een lantaarnpaal.

Gestolen goederen aangetroffen

De man werd gearresteerd en in zijn auto werden inderdaad telefoons en een portemonnee aangetroffen, die vermoedelijk gestolen zijn. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau.

©maartenheijenk.nl Het autootje draait De West op, achtervolgd door de politie. Foto: ©maartenheijenk.nl

©maartenheijenk.nlEr was veel politie op de been voor de achtervolging en de daarop volgende arrestatie. Foto: maartenheijenk.nl